VIDEO Emoţii pentru absolvenţii de claselor a VIII-a din Caraş-Severin

Emoţii pentru absolvenţii de claselor a VIII-a din Caraş-Severin. Peste 2500 de elevi au susţinut proba de limba şi literatura română a examenului de evaluare naţionala.

Luni a început Evaluarea Naţională cu proba scrisă la limba şi literatura română. Elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaie”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginarea sau reale petrecută la o competiţie sportivă. Elevii au considerat subiectele ca fiind accesibile, aceştia aşteptându-se la note peste 7.

Miercuri pe 21 iunie va avea loc proba la matematică iar pe 22 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie până la ora 16,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 16,00-20,00. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 30 iunie. Nota de la evaluarea naţională are o pondere de 80% în media pentru admiterea la liceu.

Comentarii

comentarii