VIDEO Europe Day – Ziua Europei – 36 de tineri din 6 ţări la Resita

Cei 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană au fost marcaţi într-un mod inedit de voluntarii de la asociaţia Evolution. Aceştia împreună cu 36 de tineri din 6 ţări au organizat un spectacol intitulat sugestiv „Europe Day – Ziua Europei”.
Spectacolul „Europe Day – Ziua Europei” a cuprins momente de dans tradiţional, cântec şi teatru pregătite de 36 de tineri din 6 ţări europene, tineri din centrele de plasament „Raisa” şi „Speranţa”, precum şi elevi ai Colegiilor Naţionale Diaconovici-Tietz, Mircea Eliade şi Traian Lalescu din Reşiţa. De asemenea participanţii au realizat un steag al Europei. Acţiunea a continuat în Centrul civic cu momente muzicale susţinute de Corul „Armonia” al Liceului de Arte Sabin Pauta, precum şi grupurile “Seventeen” şi “Strings” ale Școlii Populare de Arte Ion Românu din Reşita The Outsiders şi Red Flame.

În Spania exista mai multe curente de gândire când vine vorba de Uniunea Europeană, unii nu au definit clar încă cum este mai bine, alţi sunt nemulţumiţi deoarece resimt diferenţe între ţările membre, dar cred că este important că Uniunea Europeană să continue.

Suntem în România de 10 zile şi am pregătit acest spectacol , fiecare dintre participanţi a contribuit cu ceva, vom cânta fie cu vocea fie la instrumente muzicale, vom prezenta dansuri din ţările noastre, şi mă bucur că la această acţiune au venit foarte mulţi copii.
Eu sunt din Turcia care nu este parte a Uniunii Europene, de asemenea sunt şi voluntari din Bosnia Herţegovina, dar şi din ţări UE România, Spania sau Germania, însă am reuşit să lucrăm ca o echipă , iar astfel de acţiuni de ajuta să ne cunoaştem mai bine , să depăşim prejudecăţi şi stereotipuri

Acţiunea a făcut parte parte din proiectul „A walk in your shoes: Change the Frame to Change the Game!” organizat de Asociaţia Evolution din Reşiţa desfăşurat în parteneriat cu alte 5 ţări europene. Proiectul Erasmus+ are ca scop promovarea unităţii prin diversitate, incluziunii sociale şi toleranţei către toate categoriile de persoane. Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Reşiţa, Lions Onix Reşiţa şi Asociaţia Pro Vitam.

Comentarii

comentarii