VIDEO EXCLUSIV FOTOGALERIE UPDATE Chiar că se poate lăuda că a avut zile- Tir rasturnat în prăpastie la 20 de metri


UPDATE POLITIA ROMANA
În dimineaţa zilei de ieri, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe
DN 57, între oraşele Anina şi Oraviţa, în urma căruia a rezultat rănirea uşoară a unei
persoane.
Cercetările efectuate de echipa deplasată la faţa locului au indicat faptul
că în timp ce N.IULIAN, în vârstă de 41 ani, conducea o autoutilitară ce tracta o
semiremorcă, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pătruns pe
contrasens, s-a izbit de parapetul de beton şi s-a răsturnat.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a
refuzat transportarea cu ambulanţa la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
agent principal Ancuta Carbunaru PR IJP

•Un autotir încărcat cu marfă ce se deplasa dinspre Anina spre Oravița pe DN 57, mai exact- în apropiere de Marila, a părăsit șoseaua și s-a prăvălit de la înălțime de aproape 20 de metri în prăpastia de pe marginea drumului. Copacii au fost aceia care au oprit tir-ul să nu se rostogolească în râpa care are câteva sute de metri adâncime.

Cu toate că mastodontul încărcat cu zeci de tone de marfă a căzut de la o așa de mare înălțime, se pare că șoferul s-a născut sub o strea norocoasă fiindcă, în afara unor contuzii și zgârăieturi, nu a pățit mai nimic. Bine înțeles că teama, groaza și emoțiile prin care a trecut, le știe doar bietul om.
La 112 s-a primit un apel prin care omul anunța că a căzut în prăpastie cu camionul. Șoferul a comunicat faptul că din roți iese fum și din rezervorul fisurat se scurge motorină existând pericolul unui incendiu.
La fața locului s-a deplasat imediat o autospecială a pompierilor militari de la deteșementul Oravița, un echipaj al ambulanței și bine înțeles, polițiștii.
Oamenii au găsit urme puternice de frânare pe carosabil, parapetele rupte iar în prăpastie, la o adâncime de cel puțin 20 de metri, un camion al lanțului de magazine Lidle cu roțile în sus. Locul și prapastia de pe marginea curbei deosebit de periculoase- este renumită deja pentru multitudinea de accidente petrecute în acel loc. Prin anii, 70, acolo a căzut un autobuz cu navetiști, apoi mai multe mașini au ajuns in aceeași prăpaste iar localnicii spun că locul ar fi unul cu probleme, chiar blestemat.
Un echipaj de Politie s-a deplasat la fata locului pentru a cerceta imprejurările în care a avut loc accidentul. Din primele cercetari, si dupa spusele soferului de pe tir, se pare ca sistemul de franare a cedat pe drumul deosebit de periculos iar autoutilitara nu a mai putut fi controlata, fapt ce a dus la prabusirea acesteia in rapa.
Un echipaj de pompieri militari a încercat să oprească scurgerea combustibilului și a preîntâmpinat izbucnirea unui incendiu fiindcă din roțile camionului ieșea fum deoarece sistemul de frânare s-a încins.
Așa cum spuneam, șoferul de tir care este căsătorit și este tatăl a doi copii minori, se poate considera extrem de norocos avand in vedere ca a scapat doar cu cateva julituri dupa o cazatura ca camionul de zeci de toane de la mai bine de 20 metri. Purtarea centurii de siguranata a fost unul din elementele care a dus la evitarea unei tragedi si mai mari iar pagubele au ramas doar de domeniul celor materiale.

Comentarii

comentarii