VIDEO Fenomen meteo neobișnuit astă noapte la Resita – Sute de fulgere pe minut

Timp de aproape o oră, pe cerul Reșiței și spre nord -vest, de la Oravița spre Timișoara a fost un adevărat spectacol cu zeci de fulgere pe minut care au brăzdat văzduhul. Toate acestea după o zi caniculară cu cerul perfect senin. Spre seară, dinspre S-V, mai exact dinspre Oravița, pe cer au început să apară norii. Cu liniște și pace, fără vânt, fără furtună, doar cu un aer aproape fierbinte.
Apoi, în jurul orei 22, de la sudul județului și până în nord-vest, pe cer au început fulgerele. De toate culorile, de toate formele și cu intensitate sau timpi diferiți. Unele scurte ca nişte blițuri, altele, lungi de câte 5-6 secunde.

Lumea curioasă a început să iasă din case și să vină să vadă spectacolul neobișnuit. La un moment dat, noi am numărat vreo 85, dar pe multe le-am ,,sărit”. Unul dintre privitori a avut o replică ce ar putea rămâne ca o pildă. Omul a spus că ,,Pe mine lucrurile ieșite din comun, nu mă miră. Trebuie să ai în vedere că paranormalul de azi, este normalul de mâine. Dacă eşti om al Mileniului III, toate astea ți se par normale. Dacă ești din ăla bătut în cap, cu obsesii, biserici și popi, atunci ești om al Mileniului I. Până la Mileniul III, mai este!”

Cu toate că toată lumea se aștepta la o furtună puternică, în jurul orei 23, fenomenul a scăzut în intensitate apoi s-a potolit. Județul Caraș Severin se află sub avertizare de cod galben de vreme rea și furtuni.

Comentarii

comentarii