VIDEO Festivalul International Hercules- Ziua a II a- ora de latina

Festivalu International de Folclor Hercules, ediția jubiliara cu numarul 45, a ajuns la cea de-a trei-a zi. Asa cum vam promis noi va prezentam cronica spectacolului precedent din seara zilei de marti.
Spectacolu a inceput cu sala pe aproape plina, dar dupa primele acorduri, lumea s-a adunat la Teatrul de vara din Parcul Vicol si in cateva minute nu mai aveai unde sa arunci un ac.

Spectacolul a inceput cu evoluția de gală membrilor ansamblului ,,Ansamblul Ballet Folklorico del Norte din Mexic”. Artiștii au ,,rupt” sala cu evoluți lor iar aplauzele au curs minute în șir. Mexicanii au sustinut un spectacol extraordinar, prestatia lor a fost una profesionala iar sala a aplaudat minute in sir.
Apoi au intrat pe scenă columbienii. Membrii ansamblului ,,Fundacio Columbia Folklore din Columbia” au prezentat un program plin de culoare și mișcare. Ritmuri specifice Americii de Sud – mai exact.

Catalanii de la ,,Ansamblul Esbart Marboleny din Spania” au prezentat un program specific Catalaniei cu multe efecte gen balet sau gimnastică și echilibristică.

Spectacolul ,,latinilor” a tinut mai bine de o ora.

Au urmat membrii Ansambului ,,Margaritare Basarabene din Republica Moldova” care au prezentat ,,o șezătoare” cu obiceiuri și tradiții specifice zonei. Apoi, au urmat ansamblurile folclorice din Caraș Severin. Primii care au apărut în fața spectatorilor, au fost tinerii din ,,Ansamblul Almajana” din Bozovici.

,,Ansamblul Barzava” din Resita a ridicat publicul în picioare -la propriu. Aplauzele și strigătele de ,,bravo” au durat minute în șir. Spectacolul a fost unul perfect – începând cu orchestra si continuând cu prestația dansatorilor.

www.infocs.ro va prezintă in exclusivitate un rezumat amplu al intregului spectacol.

Programul zilei de miercuri:

Miercuri 8 iulie 2015

Ora 19:00
Ansamblul Margaritare Basarabene din Republica Moldova
Ansamblul Vargovcan – Hanusovce din Slovacia
Ansamblul Fundacio Columbia Folklore din Columbia
Ansamblul Hora Carasului din Oravita
Ansamblul Rromales al Casei de Cultura Greoni
Ansamblul Resiteana al Scolii Populare de Arte si Meserii Ion Romanu din Resita

Comentarii

comentarii