VIDEO Foc de vegetaţie în Caras Severin, zeci de hectare de livezi si fânete în flăcări intre Anina şi Carasaova

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit astă noapte în jurul Reșiței. Doar între Caraşova şi Anina, flăcările au ars peste 20 de hectare de fâneață, livezi, vegetație uscată și amenințau pădurea din apropiere. Lupta cu focul a început în jurul orei 18 la Lupac şi a continuat în zona dintre Caraşova si Anina.

Focul a cuprins vegetația uscată și se apropia amenințător de litiera pădurii. Pe lângă flăcări, fumul gros și înecăcios a dat de furcă pompierilor militari. Focul a ars vegetația uscată crescută din abundență atât pe terenul privat al sătenilor, cât și pe islazul comunal. Mai multe livezi de pomi fructiferi au fost distruse de foc. CU toate acestea, anul acesta nici un sătean nu a dat o mână de ajutor pompierilor militari fata de cum au făcut-o în alţi ani.

Vântul care sufla cu putere şi în rafale ce au ajuns şi la 60 de km, a reaprins de mai multe ori focarele stinse şi a purtat flăcările cu repeziciune în iarba uscată şi înaltă. Intervenţia este una deosebit de grea şi la locul în care ardea vegetaţia, au fost aduse alte echipe de pompieri care se luptă şi acum cu focul.

Din cauza terenului accidentat și a depărtării de șosea, cel puțin 5 km, focul a fost stins doar cu lopețile și pliciurile confecționate de pompieri. Ca de obicei, cauza incendiului o reprezintă focul deschis – mai exact – incendierea voită a fânețelor și terenurilor pentru a scăpa de iarbă uscată, lucru total interzis de lege.

Deși povestea cu focurile și pompierii se repetă de ani buni, până acum în Caraș- Severin nu a fost prins nici un vinovat care a provocat incendiul.

Comentarii

comentarii