VIDEO Foc la o pensiune din Sasca Montana – Turisti evacuati la timp

Un incendiu s-a produs la o pensiune din comună Sasca Montana. Se pare c[ focul a pornit de la un coş de fum neizolat corespunzător, mai exact, de la polistirenul din izolaţia pereţilor. Pompierii analizează cauzele şi vor emite un comunicat cu rezultatul anchetei.
Iată ce spune purtătorul de cuvant al ISU SEmenic, Elena Tarla: ,,Sâmbăta, în jurul orei 13.36, am fost solicitaţi să intervenim în comună Sasca Montană pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune. Pensiunea respectivă este compusă din 2 corpuri: unul unde se asigură cazarea turiştilor şi unul care conţine un restaurant, bucătărie şi o sală de conferinţă. Incendiul se manifestă la cel de-al doilea corp de clădire, la mansardă – unde se afla sala de conferinţă și la acoperiș.

Am intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 12 pompieri militari şi, din fericire, incendiul a fost localizat şi stins înainte de a se propaga la celelalte încăperi sau la corpul de clădire vecin.
Nu au fost persoane rănite, personalul pensiunii auto evacuându-se în momentul izbucnirii incendiului.

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin vă recomandă, atunci când alegeţi să vă petreceţi timpul în unităţi de primire turistice, să solicitaţi informaţii în ceea ce priveşte dotarea unităţii respective cu mijloace de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranţi interiori, detectoare de fum), să studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu existent pe partea interioară a uşilor camerelor de cazare, să identificaţi traseele de evacuare, precum şi eventualele mijloace de semnalizare a incendiilor şi vă reaminteşte principalele reguli de prevenire a incendiilor la unităţile de cazare:

– informarea personalului existent la recepţii atunci când se identifică blocarea căilor de evacuare sau depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile;
– interzicerea utilizării instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii. În situaţia identificării deficienţelor în acest sens, se va anunţa, imediat, administraţia unităţii de cazare;
– respectarea interdicţiei privind fumatul şi utilizarea focul deschis; scrumul şi resturile de ţigări se vor arunca în locuri special amenajate.


Foto si video
ISU SEmenic

Comentarii

comentarii