VIDEO Focar de meningită la Bocșa ? Un copil a murit și alții doi sunt în spital

Pericol de meningită în localitatea Bocșa! Un copil a murit iar alți doi sunt internați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița. Micuții primesc tratament și sunt stabili din punct de vedere medical.
Un băiețel de 4 ani din Bocșa a decedat iar frații săi, un băiat de 2 ani și o fetiță de 6 ani, sunt internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița. Medicii au confirmat prezența meningitei meningococice și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, care a demarat o anchetă în acest caz.

Potrivit medicilor de la Secția Infecțioase, în cazul băiatului de 2 ani, care a ajuns în stare gravă, a fost confirmat diagnosticul de meningită, iar echipa de medici au reușit să-l stabilizeze. Sora sa mai mare prezintă deocamdată doar sindrom febril. Cadrele medicale o țin, însă, sub strictă supraveghere.

Deocamdată reprezentanții DSP așteaptă rezultatele medicilor legiști pentru a se pronunța cu privire la existența vreunui pericol de meningită în județ. Până acum, pare să fie un focar familial, mai spune DSP. Meningita este o boală extrem de gravă și contagioasă. Meningita este o infecţie a ţesuturilor creierului (meningele) şi uneori şi a lichidului cefalorahidian care înconjoară creierul şi măduva spinării. Meningita este o boală foarte gravă şi se impune de urgenţă diagnosticarea şi iniţierea tratamentului.

Meningita are o evoluţie variabilă, de la vindecare spontană la evoluţie letală. Meningita este ai des întâlnită la copii, la adulţii tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, la adulţii în vârstă şi la persoane care au o afecţiune cronică. Severitatea meningitei depinde de microorganismul care a cauzat infecţia şi de vârsta persoanei, precum şi de starea generală de sănătate a pacientului.Apare în special la copii și adolescenți, și poate fi letală dacă nu e descoperită la timp. Cele mai frecvente simptome ale meningitei sunt gâtul înțepenit, febră, dureri de cap, stări de vomă, somnolență, dureri musculare sau frisoane.

Comentarii

comentarii