VIDEO Fostul primar al Bocșei, acuzat de grave nereguli de către consilierii locali

IMG_3732Viceprimarul oraşului Bocşa, Constantin Borozan, a adus acuzaţii grave la adresa fostului primar al oraşului, Mirel Patriciu Pascu. Domnia sa a informat în cadrul unei şedinţe, consilierii locali aleşi de bocşeni să-i reprezinte, despre unele abuzuri ale fostul primar, Mirel Patriciu Pascu.

În loc de felicitări şi urări de bine aşa cum se procedează la sfârşit de an, în ultima şedinţă din acest an a Consiliului Local, viceprimarul Cosntantin Borozan a prezentat mai multe materiale informative elaborate de primarul Eugen Cismăneanţu.
Astfel, consilierii locali au fost informaţi despre o parte a neregulilor de care este acuzat fostul primar coborât la stadiul de consilier local, Mirel Pascu. Fiindcă se pare că vom avea de a face cu un adevărat foileton, capitolul I se referă la situaţia mai multor terenuri şi proprietăţi ,,învârtite şi aranjate” în cadrul familiei Pascu. Astfel, prin inginerii legislative, dar şi cu ajutorul unor notari şi oameni bine puşi pe anumite funcţii, un teren ar ajuns printr-un intermediar şi mai multe acte întocmite în fals, în proprietatea Minodorei Pascu. NU este o coincidenţă de nume, doamna respectivă este chiar sora fostului primar.
Viceprimarul Borozan, a plusat arătând o afacere care ridică alte semne de întrebare, şi mai dubioasă de altfel. Este vorba tot de teren- şi nu ori care, ci o parte de teren care a aparţinut defunctei IRTA Bocşa, mai exact, autogara din Bocşa. Fostul teren a fost vândut unui intermediar, acesta l-a vândut mai departe altui proprietar şi pe terenul respectiv funcţionează Penymarket. ŞI nu vorbim despre câteva zeci de metri pătraţi, ci, de o suprafaţă de aproape 4500 de metri pătraţi.
Dar ce spun actele? La data de 4 decembrie 2008, primarul de atunci Mirel Pascu, în calitate de reprezentant legal al oraşului Bocşa şi al Consiliului Local, a semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru terenul respectiv cu S.C. Rolman Development SRL. Tranzacţia a fost făcută la preţul de 238.898 lei cu tot cu TVA.
Borozan spune următoarele: ,,Consiliul Local aprobase în prealabil vânzarea cu condiţia ca adjudecatorul licitaţiei publice deschise- să edifice pe parcela respectivă un supermarcket şi să realizeze 80 de locuri de parcare pentru autoturisme”.
Tranzacţia s-a făcut la Biroul Notarial Neamţu & Popescu. Numai că, acolo s-a semnat un contract care prevede însă cu totul altceva. iată ce spune actul respectiv- şi aici îl cităm din nou pe domnul viceprimar Borozan: “Conform alin. 2 din contract, vânzarea s-a făcut cu condiţia ca pe această parcelă să se edifice un supermarcket. Prin această reformulare a art.2 s-a exclus obligaţia adjudecarului de a proceda la edificarea unui supermarcket, dându-i posibilitatea de a vinde mai departe acest teren, ceea ce s-a şi întâmplat”. Ajunsă la acest punct, declarația viceprimarului Borozan i-a uimit pe cei prezenţi în sală, s-au auzit şuşoteli de genul ,,fii atent mai ce a făcut, sau imposibil, cum se poate aşa ceva” fiindcă nimeni nu credea că se poate ajunge până aici.
Dar, lucrurile nu se opresc aici: după doar 12 zile după ce a fost întocmit şi semnat respectivul contract, S.C. ROLMAN DEVELOPMENT SRL, vinde acelaşi teren mai departe- cumpărătorul fiind S.C. Rewe Projektentwicklung România SRL. Din întâmplare sau poate că aşa trebuia să fie, actele şi documentele au fost întocmite şi certificate la acelaşi birou notarial unde se făcuse şi tranzacţia dintre primărie şi S.C. Rolman Development SRL, numai că acum, pentru acelaşi teren, la doar 12 yile diferenţă, preţul tranyacţiei a ajuns la 135.000 de euro, adică 529.861 lei. La această sumă, mai punem încă 100.673 bani reprezentând TVA-ul de rigoare. Deci, în 12 zile, aceluiaşi teren, aceleiaşi suprafaţe, în acelaşi loc, i-a crescut valoarea cu 390.000 de lei. Acest lucru este dovedit cu acte. Asta înseamnă că cei doi angajaţi de la SC ROLMAN DEVELOPMENT- fiindcă acesta era personalul firmei la acea dată- doi angajaţi, au câştigat fiecare vreo 200.000 de lei- aproape 100.000 de euro. ŞI asta în doar două săptămâni, cu doar câteva hârtii şi ceva semnături.
Aici a intervenit şi primarul oraşului, Eugen Cismăneanţu care a declarat în şedinţă următoarele: “Considerăm că s-au adus grave prejudicii bugetului oraşului Bocşa şi în acest caz, legea ne obligă să anunţăm organele competente pentru a rezolva această problemă.”
Fostul primar, Mirel Patriciu Pascu, a încercat să motiveze sau să scape de unele acuzaţii spunând mereu că se consideră nevinovat. Când consilierii locali au trecut la un alt punct din ordinea de zi, punct cu privire la problemele constatate la Căminul pentru Persoane Vârstnice de către comisia de audit, Pascu a părăsit şedinţa şi sala de şedinţe. De menţionat că la instituţia respectivă, postul de director a fost ocupat de soţia fostului primar- între timp, suspendată şi ea de la conducerea azilului.
Despre felul frumos în care a început şedinţa prin acordarea unei diplome unei sportive din oraş şi felul în care s-a terminat, vorbeşte cel mai bine materialul video prezentat în continuare de InfoCS.

Comentarii

comentarii