VIDEO FOTO Au masacrat o pădure pentru un braț de iederă

Taiat copaci  (3)O vorbă din bătrâni spune că în satul Pătulele- niște hoți, ca să fure un clopot de la gâtul unui cal, au tăiat capul animalului. În Caraș Severin, în comuna Ezeriș, tot niște hoți, că să fure iedera de pe copaci, au tăiat o pădre întreagă.
Nu mai puțin de 54 de copaci de diferite esențe și specii au fost decimați de niște indivizi inconștienți în lupta lor pentru câștig. Masacrul s-a petrecut în pădurea comunală a localității Ezeriș iar copacii au fost puși la pământ pentru ca indivizii să poată lua de pe ei iedera pe care o vând florăriilor din Reșița și din țară cu 2 lei buchetul.
În după-amiaza zilei de 24 aprilie, pădurarul comunal al comunei Ezeriș din Caraș Severin, a fost anunțat de niște ciobani că dintr-o anumită parte a pădurii, se aude zgomot de drujubă și copaci puși la pământ.

Deplasat la fața locului, omul a constata că mai mulți indivizi tăiau arbori din pădurea comunală. Întrebându-i despre ,,ce fac și ce caută acolo” – omul s-a trezit amenințat cu toporul – așa că, a plecat cât se poate de repede din zonă.
Pădurarul a cerut ajutor la 112 și în scurt timp, la fața locului au sosit poliţiştii de la Postul de Poliţie Ezeriş care au identificat mai multe persoane bănuite că au tăiat ilegal arbori dintr-o pădure din zona numită „Valea Lupului”.
Indivizii, vreo 6 la număr, au fugit, dar la faţa locului, dar poliţiştii au mai găsit o femeie în vârstă de 33 ani, care avea asupra sa o drujbă. Luată la întrebări, aceasta a recunoscut că au tăiat copacii că să poată lua iedera de pe ei – iederă pe care o vând cu 2 lei buchetul.
În zona unde a fost găsită femeia, se aflau mai mulţi arbori tăiaţi ilegal. Din primele verificări s-a constatat că femeie împreună cu alte cinci persoane din Bocşa, ar fi tăiat fără drept, 54 de arbori de diferite esenţe. Acesta este primul inventar, fiindcă numărarea și inventarierea nu a mai putut continua din cauza faptului că s-a înserat. Acțiunea continuă azi pe lumină. Copacii au fost efectiv masacrați, mulți dintre ei fiind tăiați la un metru de la sol iar cei mai mulți, nu au nici măcar 20 de ani.
Culmea este că toată această vandalizare a fondului forestier are ca scop……….recoltarea iederei de pe copaci pe care indivizii o vindeau florăriilor din oraș și din țară cu 2 lei buchetul.
Arborii tăiaţi ilegal au fost lăsaţi în custodia pădurarului, iar drujba a fost confiscată.
În prezent poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori. Doi dintre cei suspectați că au făcut această faptă, numai ce au ieșit din pucărie – unul înainte de termen pentru purtare bună ( individul fusese condamnat fiindcă furase lemne din pădure) iar cel de al doilea, și-a ispășit pedeapsa de 3 ani pentru furt din cimitire, profanare de morminte și …furt de material lemnos).

Comments

comments

Powered by Facebook Comments