ActualitateAdministratie

VIDEO FOTO Familiile sinistrate din blocurile explodate, se întorc acasă

Lucrările de reabilitare şi de modernizare a celor două blocuri explodate, cel de pe Al. Gugu şi cel de pe Al. Vlădeasa, au fost finalizate.

În cazul celor două imobile avariate de explozii, Primăria Municipiului Reşiţa a evacuat molozul de pe suprafeţele afectate şi a transportat bunurile locatarilor prin Direcţia de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Consiliului Local, a asigurat paza imobilelor prin Poliţia Locală, a suportat costurile serviciilor de proiectare (expertiză tehnică, proiectare lucrări de consolidare şi punere în siguranţă a clădirii, branşarea la utilităţi a blocului), a asigurat, în regim de urgenţă, cazarea şi masa persoanelor afectate până la găsirea unei alte locuinţe temporare, a suportat plata chiriei pentru locuinţele închiriate de pe piaţa liberă şi a acordat ajutoare de urgenţă. Valoarea totală a contribuţiei municipalităţii este de 220.000 lei.

În urma demersurilor întreprinse de Primăria Municipiului Reşiţa cu sprijinul Instituţiei Prefectului-judeţul Caraş-Severin au fost obţinute fonduri de la Guvernul României reprezentând ajutoare de urgenţă în valoare de 236.000 de lei pentru blocul de pe Al. Vlădeasa respectiv 190.000 de lei pentru blocul de pe Al. Gugu.

Totodată, Primăria Municipiului Reşiţa a susţinut în permanenţă acţiunile privind implementarea acestor proiecte (obţinere de autorizaţii, sprijin din punct de vedere tehnic atunci când a fost cazul).
De asemenea, cu sprijinul instituţiilor judeţene şi centrale – Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Instituţia Prefectului-judeţul Caraş-Severin, Guvernul României, a instituţiilor mass-media şi a persoanelor fizice, a fost posibilă obţinerea sumelor necesare pentru reabilitarea celor două blocuri.

Reamintim că cele două scări de bloc au fost distruse pe data de 1 septembrie 2012 şi 1 octombrie 2013, şi de fiecare dată a existat o persoană decedată în urma explozilor.

Cabinet primar

Asa a fost

[youtube id=”dqnxy2X-Hck”]
[youtube id=”_4f1cfUZbrI”]
[youtube id=”5Axw6KASu6I”]

Asa este acum

Președintele Consiliului Județean Reșița, instituție care a contribuit la reabilitarea celor două blocuri avariate, a efectuat o vizită la cele două imobile unde s-a întâlnit cu foștii sinistrați.

[youtube id=”maR7-p1pRpU”]

Comentarii

comentarii