ActualitateUtilitare

VIDEO FOTO Puterea exemplului- cea mai bună lecţie, copiii au învăţat să traverseze corect, de mână cu poliţiştii

DSC05528DSC05504Poliţiştii rutieri au fost fost alături de copiii care au dorit să traverseze corect strada, dar să şi înveţe câteve alte reguli ce trebuie să le respecte în cadrul unei lecţii de Educaţie rutieră practică susţinută în data de 25 octombrie a.c.
Aproximativ 70 de elevi din clasele a II-a şi o clasă pregătitoare de la Şcoala Gimnazială cu nr. 12 din municipiul Reşiţa au participat la o lecţie practică susţinută de poliţiştii rutieri în zona cartierului Micro IV din cartierul Govândari.
După ce le-au fost explicate regulile de traversare corectă pe la trecerile de pietoni semaforizate, cu refugiu pentru pietoni sau fără acest refugiu, copiii au traversat strada sub atenta supraveghere a oamenilor legii.
Şi pentru ca cei micii să fie pregătiţi pentru a face parte din patrula şcolară a unităţii de învăţământ, poliţiştii le-au testat cunoştinţele şi cu privire la alte norme pe care aceştia trebuie să le cunoască pentru siguranţa lor şi pentru a prevenii accidentele rutiere în care să fie implicaţii elevii.
Întrebări precum: unde ne alegem locul de joacă?, de la ce vârstă pot ocupa copiii locul din dreapta faţă?, când trebuie să poarte centura de siguranţă?, pe unde trebuie să traverseze strada atunci când coboară din mijloacele de transport în comun? sau de la ce vârstă avem voie cu bicicleta pe drumul public? şi-au găsit răspuns din partea copiilor care au fost foarte bine pregătiţi şi au demonstrat că pot fi îndrumătorii colegilor lor şi pot fi numiţi „mici poliţişti” în cadrul patrulelor şcolare.

Comentarii

comentarii