VIDEO FOTOGALERIE Iarnă grea la Reşiţa cu necazul adulţilor şi bucuria celor mici

Peste Banatul Montan ninge de mai bine de trei zile. Stratul de zăpadă oscilează de la un metru şi jumătate pe Muntele Semenic și până la peste jumătate de metru în Reşiţa. Cu toate că se circulă greu, din fericire, în Caraş Severin, problemele nu sunt prea mari şi nu există nici un drum blocat.

În Reşiţa, în regim nonstop, primăria acţionează cu mai 22 de utilaje cu lamă şi răspânditor de material antiderapant. Cetăţenii au ieşit şi ei cu lopeţile şi fiecare curăţă în faţa casei sau a blocului în care locuieşte. Probleme sunt doar cu zăpada strânsă în mormane şi carte au ajuns la o înălţime de peste un metru şi jumătate.
Problemele care au existat totuşi au fost create de şoferii unor tir-uri care nu au avut echipate maşinile cu lanţuri- aşa cum cere legea, dar vina a fost aruncată tot pe drumari. Poliţia rutieră stă la ieşirile din oraş şi nici o maşină de mare tonaj ne-echipată corespunzător nu are voie spre Caransebeş sau Anina.
Angajaţii din societăţile comerciale subordonate primăriei au ieşit la curăţat zăpada din dreptul trecerilor de pietoni sau trotuare şi parcuri.
Cei mai bucuroşi sunt cei mici care abia aşteaptă să termine orele pentru a se bucura de zăpadă şi de joacă.

Comentarii

comentarii