VIDEO FOTOGALERIE Poveste de iarnă în aşteptarea Moşului cu Reşiţa sub nămeţi

Ninge de câteva zile la Reșița și parcă nu ar mai vrea să se oprească. Ninge peste întreg Banatul Montan, ninge peste români şi România. 

Zăpada a ajuns într-un strat atât de mare încât oamenii nu mai ştiu ce să facă cu ea. Ba mai mult, din cauza stratului gros, circulaţia autovehiculelor este îngreunată. Dar, nu contează.
Pentru a nu se ajunge în situaţia de a se bloca drumurile care leagă Reşiţa de Caransebeş, Anina sau Timişoara, poliţiştii au instituit filtre la ieşirile din oraş şi astfel că nici o maşină mai grea de 7,5 tone ne echipată şi cu cauciucuri de iarnă, dar şi cu lanţuri, conform legii, nu mai are voie să iasă din oraş spre Caransebeş sau Anina.
Reşiţenii se luptă cu zăpada la propriu: îşi curăţă maşinile, curăţă în faţa blocurilor, dar munca lor se dovedeşte a fi de Sisif: tot ce îndepărtează seara, a doza zi este la loc fiindcă la Reşiţa ninge continuu.
Și totuși, necazul adulţilor este șters de bucuria copiilor. Chiar dacă este seară, chiar dacă ar trebui să fie în pat, cei mici însoţiţi de părinţi preferă să fie în centrul oraşului unde se pot bucura de beculeţele colorate şi de pomul care îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Ieslea sfântă este reprezentată şi ea sub cetina bradului iar la o aruncătură de bulgăr, se află ursul cu care toată lumea ar vrea să facă poze precum şi sania fermecată a Crăiesei Zăpezii. Este doar sania, probabil că Măria sa, o fi plecat prin centru cu băieţii la un ceai cald sau la un vin fiert.
Dar, ca de obicei, cei mai frumoşi rămân tot brazii. Împodobiţi cu sute de beculeţe ce-şi împrăştie lumina de sub pătura de omăt, brazii din centru şi din jurul primăriei îndeamnă a poveste. Îndeamnă a copilărie, îndeamnă la aduceri aminte de vremuri bune cu miros de măr copt cu scorţişoară, cu castane prăjite pe jar aşa cum se făceau la Victoria sau la Henn sau a miros de gogoşi calde.
InfoCs a prins câteva aspecte ale oraşului la timp de noapte şi ca într-o poveste, încercăm să vi le prezentăm şi dumneavoastră. De altfel, până după sărbători, InfoCs vă va prezenta zilnic ,,un moment de linişte, de frumos şi de pace” – momente ce au darul de a vă îmbucura sufletul şi de a vă aduce şi introduce câte puţin în atmosfera acestor zile din preajma Naşterii Mântuitorului. Din acest motiv, la montaj, s-a folosit şi bandă sonoră fiindcă în acest fel, imaginea este întregită de sunet şi dă acea atmosferă de sărbătoare pe care o dorim cu toţii.

Comentarii

comentarii