VIDEO FOTOGALERIE Semenicul, luat cu asalt de turiști înainte de Crăciun

IMG_3839Se pare că sintagma ,,Vremea bună, se cunoaște de dimineață” nu este valabilă întotdeauna. Dacă de dimineață, pe SEmenci era o vreme mohorâtî, în jurul orei 10, lucrurile s-au întors la 180 de grade.

Pe cer a răsărit soarele şi asta a tras o mulţime de turişti. Totuşi, numărul lor a fost mai mic fiindcă drumul blocat ieri între Timişoara şi Voiteni, i-a făcut pe unii să se răzgândească.

Totuşi, distracţia fost la cote înalte, la acest sfârşit de săptămână premergător Crăciunului. Pe pârtiile de pe Semenic au fost câteva sute de oameni care au ieşit la distracţie. Muntele a fost luat cu asalt de sute de turişti veniţi din judeţele învecinate pentru o porţie zdravănă de distractie.

Vremea pe munte a fost una formidabila, cu soare si cer senin, iar zăpada, numai buna pentru schi, săniuş sau bulgăreală Fie ca au venit cu masinile, fie ca au ales sa urce cu autocarele, cu toţii s-au declarat mulţumiţi că au ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână pe munte.

După o tură de pârtie sau de săniuş ori plimbare prin aerul tare, cel mai bine a picat o cană de vin fiert sau o ciocolată caldă, în funcţie de vârstă. Ca de obicei, Cornel Podeanu a avut de toate pentru toţi, mai ales că de curând a deschis lângă celebrul chioşc şi un mic fast-food unde cu 15 lei te saturi pe cinste cu ceva cald sau la grătar. 

Drumul de acces spre Muntele Semenic este practicabil, singura conditie fiind aceea ca autoturismele sa fie echipate corespunzător pentru iarna. Dacă operatorul ce se ocupă de tronsonul Prislop- Semenic îşi face datoria aşa cum trebuie, nu acelaşi lucru se poate spune despre un alt operator care se ocupă de tronsonul Văliug – Brebu Nou. De pildă, sâmbăîtă, de la ieşirea din sat ţi până la Prislop, stratul de zăpadă frământată de pe carosabil era aşa de gros încât cu greu am putut ajunge cu o maşină echipată de iarnă până la Prislop. În final, după intervenţia reporterilor pe postul Radio România Reşiţa, în jurul orei 17, a fost trimisă o rabă utilată cu un plug.

Comentarii

comentarii