VIDEO FOTOGALERIE Zoo nou- nouț la Reșița, Invitaţie la Zoo modernizat pe o suprafaţă de 5,6 hectare

Inaugurare zoo 20 nov 2013 (22)De azi, 20 noiembrie 2013, Reşiţa are una dintre cele mai mari şi moderne Grădini Zoologice din ţară. După 5 ani de la demararea proiectului şi 2 ani de la începerea lucrărilor de modernizare, astăzi, a fost inaugurat noul Parc Zoologic „Profesor Ioan Crişan” din Reşiţa.
Grădina Zoologică din Reşiţa a fost înfiinţată în anul 1955, iar de atunci nu a mai fost făcută nicio reabilitare sau modernizare. În anul 2008, acest obiectiv a fost printre 10 alte locaţii de acest fel din ţară, care au primit finanţare de la ministerul Mediului şi Pădurilor pentru a fi modernizate. Lucrările au demarat în anul 2011, iar acum, la final, Grădina Zoologică s-a transformat într-un Parc Zoologic ce întinde pe o suprafaţă de 5,6 hecatre.
Investiţia de peste 7,5 milioane de lei a presupus lucrări de amenajare a spaţiilor destinate animalelor, dar şi ridicarea unui dispensar veterinar şi a unui centru educaţional pentru şcolile care vor să organizeze ore cu elevii în acest spaţiu din natură. Totodată, au fost aduse aici noi specii de animale, care acum se află în perioada de acomodare.
Vizitatorii vor avea ocazia să admire alături de animalele existente şi animale exotice precum jaguar, tigru, puma, cămilă, suricate, lama, mara sau păsări exotice. De asemenea, Grădina Zoologică „Ion Crişan” din Reşiţa este dotată cu o clădire educaţională, destinată elevilor, pentru desfăşurarea orelor de biologie sau a altor activităţi. Grădina Zoologică beneficiază de o clădire- carantină modernă şi de un dispensar iar, în viitor, se are în vedere realizarea unui restaurant în incintă.
Cei mai încântaţi de acestă investiţie sunt cei mai mici dintre reşiţeni, care au fost nerăbdători să vadă noua Grădină Zoologică.
Cât despre preţul intrării, acestea nu a fost modificat. Intrarea costă: 2,5 lei pentru adulţi şi 1,10 lei pentru copii.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments