VIDEO Fum și panica într-un bloc turn de pe Calea Caransebeșului

Un incendiu izbucnit în puțul liftului la un bloc turn de pe Calea Caransebeșului, a generat momente de groază și de panică în rândul locatarilor. Mai ales la etajele superioare unde fumul a fost dus de curentul de horn produs în puțul liftului.

[youtube id=”dL002_Bkdsw”]

Incendiul s-a produs în jurul orei 18 când locatarii au fost alertați de mirosul greu și de fum. oamenii au sunat la 112 după care o mare parte au coborât în fața blocului panicați.

La fața locului a sosit un echipaj de pompieri de la ISU Semenic, detașamentul Reșița, conduși de plutonierul Bogdan Nicola. Pompierii au intervenit imediat și au stins flăcările ce ardeau mocnit în puț. După risipirea fumului, oamenii s-au întors la casele lor, dar fumul și mirosul de ars a pătruns în mai multe apartamente.

,,Au ars gunoaie și deșeuri. Cauza producerii incendiului o constituie gunoaiele și mai ales materialele inflamabile, gen ambalaje și hârtii, pe care tot locatarii le-au aruncat de-a lungul timpului în puț prin vizetele de aerisire de la cabina ascensorului” spune comandantul gărzii de intervenție, plutonierul Bogdan Nicola.

În puț există un mediu propice incediilor deoarece acolo cad picături de vaselina și ulei mineral de la glisiere, cablurile de tracțiune și sistemul de troliu.

Vecinii strânși în fața blocului, spun că vinovați de incendiu ar fi doi tineri de pe scară ce ar fi fumat în cabină, după care, au aruncat resturile de țigări aprinse prin vizetele de aerisire. Acestea au căzut pe gunoaiele din puț și le-a aprins.

O vină o au și echipele de întreținere a ascensorului. Locatarii plătesc lunar o taxă de întreținere iar mecanicii au obligația de a scoate gunoaiele din puț – tocmai pentru a preîntâmpina asemenea evenimente.

Din fericire, în cabina ascensorului era la un etaj superior în în ea nu se afla nici o persoană.

Comentarii

comentarii