VIDEO Furtună şi străzi inundate după caniculă la Reşita şi în Caras Severin

După temperaturi de peste 38 de grade, furtuna abătută sâmbătă peste Caraș Severin a provocat pagube însemnate. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au primit mai multe apeluri la numărul de urgență 112 pentru a interveni la mai câteva cazuri.
Pompierii militari au intervenit după ce mai mulți copaci și stâlpi din lemn au fost culcați la pământ la Greoni, Giurgiova și Herculane. La Moldova Nouă unde petrecerea de zilele oraşului a început încă de sâmbătă, vântul a afectat alimentarea cu energie electrică. Din această cauză, dar și din cauza rafalelor de ploaie, spectacolul a fost oprit de mai multe ori. Oamenii spun că aceasta este pedeapsa divină fiindcă cei din conducerea Primăriei au păcătuind începând petrecerea în post.

În judeţ vântul a suflat cu 60-70 de kilometri la oră. Mai multe localități printre care Moldova Nouă, Goruia, Gârliște, Cărbunari, Sasca Montană, Racajdia, Vraniut, Vrani, Greoni, Grădinari, Ciuchici, Ciclova Română precum și cartierul Moniom din Reșița, au rămas fără energie electrică. Practic, toată Valea Carașului cu câteva zeci de mii de locuitori a fost afectată. Duminică dimineața,

La Reșița, din cauza precipitațiilor abundente căzute în timp scurt, canalizarea nu a mai putut prelua întreaga cantitate de apă și mai multe străzi și trotuare au fost inundate. În zona veche a orașului cuprinsă între pasajul de la pompieri și Universalul vechi, canalele au refulat din cauza apei colectată de pe dealuri. Apă s-a strâns și în pasajul rutier de la combinat precum și pe strada Gratz. Circulația autoturismelor a fost îngreunată mai bine de două ore pe strada respectivă până ce apa s-a retras în canale.

Județul Caraș Severin se află sub cod portocaliu de ploi și fenomene meteo precum și de avertizare hidrologică de inundații din cauza scurgerilor de pe versanți.

Apa a intrat în mai multe curți și grădini din mai multe localități cărășene. La Reșița plouă continuu cu mici pauze de aseară de la ora 20.
Foto fb Claudiu

Comments

comments

Powered by Facebook Comments