Actualitate

VIDEO Gata! – Avem ,,oficialele” de la localele din orasele judetului

Doar două orașe din județul Caraș-Severin au fost câștigate de PSD: Oravița și Oțelu Roșu. În ambele localități, alegătorii au preferat să continue sub conducerea acelorași primari: Dumitru Ursu, respectiv Luca Mălăescu. Primar nou, au locuitorii din Moldova Nouă și Băile Herculane.
Dumitru Ursu a câștigat la Oravița fără probleme, cu 2.921 de voturi, adică 58.9 la sută. Astfel, primarul în funcție l-a surclasat fără drept de apel pe principalul contracandidat, Ion Goga, care a fost votat de numai 1034 dintre Orăvițeni. Victorie PSD-istă s-a înregistrat și la Oțelu Roșu, unde Luca Mălăiescu a surclasat-o pe Magda Lungu, din partea PNL. Locuitorii din Oțelu Roșu au arătat astfel că au încredere în cel care le-a fost primar până acum și au votat pentru continuitate. PSD-ul conduce detașat și în noul Consiliu Local. În următorul mandat, la Oțelu Roșu vor fi 9 consilieri PSD, 7 din partea PNL și unul de la ALDE.

Noul primar de la Moldova Nouă, Adrian Torma, nu are timp să se bucure de victorie, pentru că, spune el, sunt multe de făcut. Tânărul liberal a câștigat detașat alegerile în orașul de la malul Dunării, obținând 2 915 voturi, față de principalul contracandidat, Matei Lupu, de la PSD, care a convins doar 2002 persoane să-l voteze. Independentul Toni Novăcescu, fost consilier județean, este următorul clasat, cu 450 de voturi.

Locuitorii din Anina au votat pentru continuitate, Gheorghe Românu obținând un scor zdrobitor: 2016 voturi față de următorul clasat, Tudor Andronescu, de la PSD, care a fost votat de numai 512 dintre alegători. PNL a reușit să obțină majoritate și în Consiliul Local: 8 consilieri locali. PSD va avea 5 consilieri, UNPR 2 iar Mișcarea Populară, va avea un consilier.

În localitatea Bocșa, Eugen Cismăneanțu a câștigat la limită bătălia electorală cu liberalul Emanuel Dănilă. Reprezentantul Mișcării Populare a scos cel mai bun rezultat al partidului la nivel de județ, păstrându-și astfel funcția pentru încă un mandat. Cât despre componența noului Consiliu Local, PMP va avea același număr de consilieri pe care îl vor avea PSD și PNL, adică 5, ceea ce înseamnă că o majoritate confortabilă va fi aproape imposibilă. Încă un mandat de consilier a fost obținut de ALDE.

În Băile Herculane a câștigat liberalul Cristian Miclău, de la Organizația de Tineret. Acesta a obținut 769 de voturi din 2 623 valabile. Radoslav Ivanovici de la PSD s-a situat pe locul al doilea, cu 460 de voturi.

Comentarii

comentarii