VIDEO Gest incalificabil – Și-a abandonat mama de 70 de ani

Caz cutremurător și revoltător la Reșița. O bătrână în vârstă de aproape 70 de ani, a zăcut pe pământ în curtea unui sălaș, fără nici un ajutor, timp de două zile. Femeia a fost abandonată de fiul ei cu ceva timp în urmă, dar ce s-a întâmplat acum, întrece orice barieră de logică și orice dram de bun simț.
Urmăriți un material video realizat de amatori cu un simplu clik pe imaginea de mai jos.
https://www.facebook.com/firca.catalin/videos/10207685645756834/

Bătrâna este din Reșița, dar are unele probleme de sănătate și mai tot timpul, umblă prin oraș. Vagabondează, mai exact. Situația s-a agravat în urmă cu vreo două săptămâni când se pare că a avut o cădere psihică, a plecat de acasă și a ajuns pe deal la un sălaș undeva în spatele unității de jandarmi. La serviciul special 112 s-a primit în această dimineață un apel telefonic prin care se anunța că pe un deal, într-o grădină, pe iarbă, se află căzută o femeie bătrână. Aceeași persoană a mai spus că bătrâna era acolo de cel puțin două zile și nimeni nu a venit să vadă ce este cu ea. Zăcea pe pământ acoperită cu un morman de zdrențe și bucăți de nailon ca să o apere de ploaie.

Un echipaj de salvare al SJA Caraș Severin, a plecat în zonă, a ajuns la fața locului iar medicul și ambulanțierii au rămas al îngroziți de ce au găsit: femeia era întinsă pe iarbă, udă, aproape în stare de șoc hipotermic și grav bolnavă, cu febră mare. Având în vedere locul în care se afla – sus în vârful dealului, medicul Cătălin Firca a cerut ajutor de la pompieri și jandarmi. La fața locului au sosit trei jandarmi care împreună cu medicul, asistentul medical și doctorul Firca, au coborât-o pe femeie cu targa până la mașina salvării care a transportat-o de urgență la Spitalul Județean unde a fost predată la UPU.

Bătrâna este bolnavă și abandonată de familie, deși locuiește în Reșița. Ea vagabondează pe străzi, caută prin gunoaie, nu cerșește, iar lumea îi mai dă de mâncare din milă. Autoritățile din spital vor lua legătura cu aparținătorii pentru a rezolva această situație.

Comentarii

comentarii