VIDEO Grindina a spart la propriu, sute de autoturisme si acoperisuri

Noapte de coșmar pentru locuitorii din Valea Jiului, mai exact, din orașul Vulcan din județul vecin Hunedoara. Orașul și întreaga Vale a Jiului de fapt, au fost lovite asaeară în jurul orei 23 de o furtună extrem de violenta. Au fost cel puțin trei reprize de vânturi puternice, ploi și căderi de grindină. Dimensiunea boabelor – a bucăților de grindină, a atins dimensiuni de neimaginat. Bucățile de gheață mari cât o caisă sau cât un ou de găină uneori, au îndoit caroseriile mașinilor, au spart parbrizele și lunetele, au făcut praf geamurile și au găurit acoperișurile caselor. Despre grădinile și terenurile agricole ale momârlanilor, dar și ale celor ce locuiesc la case (cine a fost în Valea Jiului știe cum sau lucrurile acolo) – nici nu mai vorbim. Totul a fost distrus, totul este făcut praf.

Oamenii au încercat să-și protejeze bunurile cum au putut, cu pături sau prelate puse peste autoturisme, dar au trebuit la rândul lor să se ferească din calea bucăților de grindină neobișnuit de mari. Deocamdată – în cel mai pur stil mioritic, sutele de păgubiți – de la șoferi la proprietari de autoturisme și case sau apartamente la bloc, sunt purtați de la autorități la asiguratori și invers.

Conducerea județului face investigații și nu ar fi exclus ca Valea Jiului să fie declarată zonă calamitată.
Sunetul este real si este captat de cititoarea noastra, Luminița, în timpul evenimentelor, iar fotografiile sunt realizate și primite astăzi de la aceeași sursă.

Comentarii

comentarii