VIDEO În Caraş-Severin, a crescut numărul persoanelor care apelează la serviciile Centrului Antidrog

Peste 30 de tineri au ajuns anul trecut la Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog din Resita. Ei provin din diverse medii sociale, de la cele mai defavorizate si până la cele intelectuale şi duc în spate diferite poveşti de viaţă. La Centru, aceștia sunt ajutaţi să-şi regăsească echilibrul emoţional, şi astfel, să renunţe pe cât posibil, la droguri.

Înainte de consiliere, 22 de consumatori au necesitat asistenta medicală de urgenţă din cauza drogurilor. Statisticile sunt, însă, departe de a oferi situaţia reală a fenomenului care este, așa cum admit şi specialiştii, mult mai gravă. ,,Cele mai consumate droguri în Caraş-Severin sunt canabisul şi derivatele lui, haşiş şi marijuana, dar şi drogurile numite generice etnobotanice care sunt cu atât mai periculoase cu cât nu se cunoaşte compoziţia lor” a declarat pentru infocs.ro Sorin Andrițoi- coordonator CPECA Caraș-Severin.

Echipa terapeutica de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin ar mai avea nevoie de un psiholog şi un medic pentru a putea oferi servicii complete.

Comentarii

comentarii