VIDEO În jurul lumii cu chitara in mana si cu autostopul

La 24 de ani a hotărât să renunțe la slujbă şi să facă un tur în jurul lumii. Adam Adeck a un tânăr din Cehia ce îşi propune să străbată 17 ţări într-un an, iar în călătoria sa, a făcut un popas şi în Banatul de Munte.

Adam Adeck, un tânăr originar din Cehia, a hotărât să vadă lumea şi nu oricum, ci la pas. Aşa că şi-a luat rucsacul şi chitara şi trece dintr-o ţară în alta făcând autostopul. Acesta aplecat în urmă cu patru luni şi a vizitat deja Polonia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi România. „Am hotărât să fac o călătorie în jurul lumii să merg spre est şi să revin în Cehia prin Vest. Am în plan să traversez 17 ţări, am început în urmă cu 4 luni şi de o lună sunt în România. Nu aveam de gând să stau atât de mult aici, dar românii sunt foarte deschiși şi prietenoși şi am hotărât să fac un tur mai amplu să văd cât mai multe oraşe din România. Planul inițial era să fac această călătorie în decursul unui an, să merg prin Siberia şi Alaska, Canada şi SUA, însă cum călătoresc doar cu autostopul şi sunt plecat deja de patru luni cred că acest tur se va prelung”, spune tânărul aventurier.

Doarme pe unde poate în natură sau la oamenii care îi oferă cazare, iar cu ajutorul chitării câștiga bani pentru mâncare. Însă pentru o călătorie atât de lungă spune că s-a pregătit făcât autostopul în Cehia şi în ţările din Vest. „Voiam să vizitez locuri noi însă nu îmi făceam planuri. Am început să fac autostopul în Cehia între localitatea în care domiciliam şi cea în care învățam, iar pentru că voiam să văd Siberia, am început să fac călători cu autostopul tot mai lungi: Slovacia, Spania, Polonia, Olanda sau Franţa şi când am văzut că nu e deloc greu am decis să fac şi un tur al lumii în acelaşi mod”, mai spune Adam Adeck.

După ce va mai vizita câteva oraşe din Banatul de Munte, şi va face un mic ocol prin Ungaria şi Austria, Adam Adeck va porni spre Grecia, Turcia, urmând să ajungă în Iran, Kazahstan, Uzbekistan, Rusia, Siberia, Alaska.

Si o completare de la o citititoare de a noastra:

,,A văzut săracul cât suntem de ospitalieri….comunitarii nu s-au lăsat până nu l- au alungat din Centru….nu am stat sa vad motivul lor…..dar , dragi polițai ( polițiști) comunitari( ups – plătiți din banii noștri ) sa știți ca excesul de zel dăunează grav sănătății ( mentale ) unui popor”

Toatea acestea vin dupa ce la Craiova lui Adam i s-a furat telefonul, iar in alt oras din Oltenia, i s-a furat cutia in care primea maruntisul pentru prestatia sa muzicala. Deci ? Romania te iubesc! Asa-i? O sa aiba baiatul ce povesti altora despre traditionala primire si ospitalitate romaneasca. Si – apropo – sa stiti ca intr-o intalnire in anumite cercuri – chiar politice – cuvintele unui asemanea om au mare insmnatate si sunt luate ca atare.

Comentarii

comentarii