VIDEO In plina primavara, zapada si viscolul inchid drumul spre Semenic Pe munte, zapada are peste 20 de cm

Cod galben vânt şi …viscol peste Munţii Banatului, mai exact, peste Muntele Semenic. Cu toate că s-a primit avertizare de cod galben încă de ieri după masă precum că în zona munţilor vor fi ninsori puternice şi viscol, drumarii din Caraş Severin nu şi-au făcut datoria fiindcă …nu mai există. Trebuie spus ca toata iarna ce trebuia sa se incheie deja, acestia si-au facut treaba bine, drumul a fost circulabil spre munte. Fosta Secţie de drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean a fost falimentată voit și cu largul concurs al unor șefi (mari) din CJ, băgată în faliment şi vândută pe mai nimic ,,băieților deştepţi”. Contractul de deszăpezire pe care CJ l-a avut încheiat, se pare că a expirat pe 1 aprilie, așa că – ghinion! După temperaturi și grade multe în termometre care au umplut muntele de flori și iarbă nouă, dintr-o dată, iarna s-a întors și a mai răbufnit odată peste Banat și Bănățeni.

La Reşita a dat cu ploaie înghețată, zăpada şi grindină iar pe Semenic, ninge continuu de cel puțin 12 ore. Așa că, de la ,,milioane de brândușe si solul negru” de vineri dimineața, la ora 22, stratul de zăpadă de pe Semenic măsura peste 20 de cm. În aceste condiții, fiindcă nimeni nu a intervenit să-l curețe, drumul dintre cantonul Refugiu de la intrarea pe Platoul Semenic şi până la bazele de cazare pe pe Platoul Semenic, aproximativ 5 km, este blocat cu zăpadă din cauza ninsorii iar în anumite locuri, viscolul a făcut și troiene.

În jurul orei 22, s-a luat decizia ca DJ DJ582E – drum ce pleacă din pasul Prislop în staţiunea Semenic, să fie închis. ,,Ninge de 12 ore continuu, zăpadă aşternută are peste 20 de cm, sunt zone unde este viscolita şi nu a intervenit nimeni să deszăpezească. Se pare că nu mai există contracte pt aşa ceva la CJ. Pe munte sunt cam 12-15 oameni: cabanieri, paznici, personalul de la staţia meteo şi cei de la releu. Am avut cazat un grup de copii pe munte, dar văzând cum stă treaba cu ninsoarea ce nu se mai oprea, au luat decizia să coboare pe lumină, până în ora 12. ” spune Sorin Minda, de la Cabana Andra.

Comentarii

comentarii