VIDEO Incendiu la o casă din Soceni Caras Severin

Un incendiu pornit de la un coș de fum a izbucnit astă noapte la o casă din localitatea Soceni din județul Caraș Severin. Incendiul a fost văzut de un vecin care a dat alarma și a sunat la numărul unic de urgență 112.
La fața locului au intervenit două autospeciale și 15 pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic – Detașamentul Reșița. Lor și s-au alăturat sătenii care au tras furtunuri de la hidranții din marginea drumului.

Focul a cuprins acoperişul unei locuinţe și al unor anexe gospodărești. Din fericire, datorită intervenției pompierilor și a sătenilor, nu sunt victime omenești cu toate că în casă dormeau doi bătrâni. Pagubele materiale sunt însemnate și se apropie de aproximativ 10.000 de euro.

După o intervenţie care a durat mai bine de 3 ore, focul a fost stins, pompierii salvând bunuri, printre care o casă nou construită lipită de cea care a luat foc. Valoarea bunurilor salvate trece de 50.000 de euro. Au ars podul casei în totalitate pe o suprafaţă de peste 120 de mp, bunuri depozitate în pod până la terminarea casei cele noi, peste o tonă de porumb și produse din carne de la doi porci sacrificați cu câtea zile în urmă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că incendiul a fost provocat de coşul de fum care era deteriorat și nu era curățat corespunzător. Datorită furtunurilor trase de la hidranți peste carosabil, circulația pe DN 58A, drum ce leagă Reșița de Lugoj, a fost oprită aproape o oră.

Comentarii

comentarii