Politică

VIDEO INTEGRAL Lansare liberala in Banat – Marcel Vela si candidatii liberali caraseni sustinuti de la cel mai inalt nivel

Duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Partidul Naţional Liberal Caraş-Severin şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare din 11 decembrie. La eveniment au participat, ca invitaţi, Alina Gorghiu, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, şi Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
Candidați pentru Senat, din partea PNL Caraş-Severin sunt: Marcel Vela, Marius Isac, Codruța Hamat şi David Izvernar. La Camera Deputaţilor, candidaţii PNL Caraş-Severin sunt Valeria Schelean, Adrian Dacica, Cristian Gâfu, Ion Cojocariu, Jaro Marșalic, Elena Meteleaucă şi Doru Coşei.

Alina Gorghiu (PNL): În Parlament vor intra PNL, PSD, USR, UDMR şi minorităţile

– Preşedinta PNL, Alina Gorghiu, exclude orice variantă de colaborare cu PMP şi cu Traian Băsescu, fiind convinsă şi de faptul că în Parlamentul României vor intra doar Partidul Naţional Liberal, PSD, USR, UDMR şi minorităţile.
”Pe lângă PNL, cred că vor mai intra în Parlament PSD, USR, UDMR şi minorităţi. PMP şi ALDE nu vor intra. Aceasta este credinţa mea, având în vedere pulsul din teren. În mod cert, majoritatea parlamentară care va avea în centru PNL nu va propune pe nimeni altcineva ca prim-ministru, decât pe Dacian Cioloş.

Suntem singurul partid care ne-am asumat în mod transparent, în mod public, fără echivoc, o candidatură în persoana lui Dacian Cioloş. Pentru noi nu există Băsescu. Nu există Băsescu, de principiu, în Parlament. De altfel, nu există Băsescu nici ca variantă de dialog”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, în urma lansării candidaţilor din partea PNL pentru Parlamentul României.
În opinia liderului PNL, cea mai mare greşeală pe care o majoritate parlamentară ar putea să o facă ar fi să investească într-un om aflat de 26 de ani în politică, un om care a făcut politică şi înainte de 1989, care a distrus, a discreditat instituţiile statului român, ceea ce înseamnă că este exclus ca lui Traian Băsescu să i se propună postul de prim-ministru.

Caraş-Severin: PNL are ca trget obţinerea a trei mandate de deputat şi unul de senator

– PNL Caraş-Severin are ca obiectiv obţinerea a trei mandate de deputat şi unul de senator, a declarat duminică, în conferinţa de presă ce a precedat lansarea candidaţilor liberali pentru Parlamentul României, preşedintele acestei formaţiuni politice, Ion Marcel Vela, aflat primul pe lista pentru Senat.

”Targetul nostru este să obţinem trei deputaţi şi un senator. Şi credem că vom convinge lumea să meargă la vot, pentru că, deşi oamenii au dorit ca şefia Consiliului Judeţean Caraş-Severin să fie a PNL, până la urmă, conducerea CJ a revenit unei alianţe formată din PSD şi PMP. Dacă toţi cetăţenii care şi-ar fi dorit schimbarea şi ca judeţul să meargă înainte ar fi venit la vot, acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Este un argument concret, de acum şase luni. De data aceasta, oamenii nu cred că vor mai sta în case, deoarece, după alegerile locale, când au văzut ce s-a întâmplat, au regretat că nu s-au dus la vot” a declarat Ion Marcel Vela.

Prezent la conferinţa de presă a fost şi primarul municipiului Reşiţa, liberalul Ioan Popa. Acesta a afirmat că PNL mai are un avantaj, la aceste alegeri, şi anume, faptul că în trei oraşe din judeţ, la Reşiţa, Moldova Nouă şi Băile Herculane, sunt, de la alegerile locale, în administrare liberală.

”În plus, având în vedere experienţa de la alegerile locale, vom elimina modalitatea prin care acestea au fost fraudate, dacă pot să spun aşa. Au fost două lucruri grave, şi anume, opt mii de voturi anulate şi cumpărarea electoratului prin acordarea de ajutoare sociale şi de urgenţă. Nemaifiind această sursă în mâna PSD, suntem convinşi că rezultatul va fi altul”, a subliniat primarul Reşiţei.

Duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Partidul Naţional Liberal Caraş-Severin şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare din 11 decembrie. La eveniment au participat, ca invitaţi, Alina Gorghiu, președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, şi Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Candidați pentru Senat, din partea PNL Caraş-Severin sunt: Marcel Vela, Marius Isac, Codruța Hamat şi David Izvernar. La Camera Deputaţilor, candidaţii PNL Caraş-Severin sunt Valeria Schelean, Adrian Dacica, Cristian Gâfu, Ion Cojocariu, Jaro Marșalic, Elena Meteleaucă şi Doru Coşei.

Alina Gorghiu (PNL): PSD, cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, manipulează într-un mod perfid

– Preşedinta PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, duminică, la Reşiţa, că PSD, prin Liviu Dragnea şi Victor Ponta, manipulează opinia publică într-un mod perfid, prin declaraţiile pe care le fac.

”Proiectul pe care PNL îl aduce în faţa opiniei publice în aceste alegeri se bazează pe o campanie decentă, pe o campanie de construcţie, pe proiecte pe care le avem în programul de guvernare realizabil, cu o echipă de candidaţi oneşti şi integri. Am respins, de la bun început, orice proiect populist, cu care PSD vine în alegeri. Cred că trebuie ca oamenii să ştie că în trei ani de guvernare, PSD nu a făcut nimic din ceea ce promite astăzi. Cred că, astăzi, PSD, cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, manipulează într-un mod perfid. Şi ca să dau un exemplu de zilele trecute, am să vă spun că declaraţia prin care fostul premier, Victor Ponta, reprezentant de vază al PSD, punea cap în cap creşterea salariilor, cu creşterea cheltuielilor pentru Apărare. În opinia mea, este un mesaj iresponsabil pe care PSD l-a dat, pentru că cele dopuă nu se exclud. Putem să le avem pe amândouă, pentru că ambele sectoare sunt foarte importante. Nu cu manipulare şi dezinformare trebuie să-i hrănim pe români”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, ce a urmat lansării candidaţilor PNL din Caraş-Severin.

Cu acest prilej, preşedinta PNL le-a reamintit social-democraţilor că au un Pact naţional pe Apărare, semnat, în 2015, chiar de liderul de la acea vreme al PSD, Victor Ponta, în care s-a prevăzut creşterea bugetului pentru Apărare la 2% din PIB, începând cu anul 2018. Mai mult decât atât, s-a decis această menţinere a nivelului de 2% din PIB pentru zece ani.

”A fost o decizie asumată pe termen lung, care a pornit de la discuţiile cu partenerii României din NATO, luând în calcul concluziile summitului NATO din Ţara Galilor din septembrie 2014. Evident, aceste angajamente sunt respectate de Partidul Naţional Liberal. Nu ştiu ce a făcut PSD în ultimul an, de când a semnat acest protocol, dar în mod clar, această declaraţie funcţionează ca o declaraţie a unui agent de influenţă pentru Moscova. Cred că slăbirea capacităţii de apărare a României este, astăzi, un slogan periculos în gura PSD şi vă asigur că partidul pe care eu îl conduc nu va permite riscuri de securitate la adresa României, într-o etapă complicată la nivel regional, într-o regiune est-europeană cu probleme multiple în ultimii ani. În acest caz, PSD nu este doar populist, ci şi iresponsabil, deoarece, renunţarea la alocările bugetare pentru Apărare pune în pericol, nu doar securitatea naţională, ci anulează şi orice şansă de redresare a industriei naţionale de securitate, care se bazează tocmai la participarea la aceste proiecte”, a precizat Alina Gorghiu.

Preşedinta PNL a dat ca exemple Uzina Moreni, care poate fi parteneră în programul de transportatoare, Ghimbav în programul de elicoptere de atac, cele patru corvete solicitate de marina militară şi care se vor face la Galaţi. După cum susţine Alina Gorghiu, toate aceste programe pot fi puse în pericol, prin declaraţia PSD.

”Eu vreau să-l întreb, pe domnul Dragnea, dacă îşi asumă această declaraţie, dacă ştie care este consecinţa unei asemenea declaraţii din partea PSD şi dacă PSD mai susţine pactul naţional pe apărare, pe care partidul domniei sale l-a semnat”, spune preşedinta PNL.

În aceeaşi conferinţă de presă, Alina Gorghiu a afirmat că, din păcate, în această campanie electorală, sunt partide şi politicieni care nu se pot remarca prin candidaţi prin programe serioase sau prin idei de reformă a statului român, ci ”prin ieşiri în decor, care mai de care mai colorate”, făcând referire aici la declaraţiile lui Traian Băsescu, în opinia Alinei Gorghiu, ”absolut disgraţioase”.

Potrivit liderului PNL, cauza acestor declaraţii o reprezintă frustrarea generată de faptul că PMP nu va intra în Parlament.
”Stilul acesta de discurs nu face altceva, decât să îi scârbească pe oamenii care urmăresc politica din ziua de astăzi. Evident că nu mă aştept să se oprească din genul acesta de declaraţii, dar aş face un apel la competitorii politici, la toţi cei care candidează la aceste alegeri, la decenţă şi la seriozitate. Aş face un apel pentru o campanie la care să se renunţe la invective şi la spectacole ieftine, pentru călucrurile acestea decredibilizează, şi mai mult, întreaga clasă politică”, a declarat Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii