VIDEO Intram si noi in rand cu lumea buna – Exercitiu comun de interventie la avalansa

Salvamontiştii de pe Muntele Mic, Asociația Câinii de Salvare Gugulania din Caransebeş şi pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Caransebeș şi-au unit forţele într-un exerciţiu comun de intervenţie la avalanșă. Acţiunea a avut drept scop verificarea viabilității planului operativ, a timpilor de răspuns, antrenarea personalului în efectuarea acestui gen de intervenții, verificarea și îmbunătățirea colaborării între forțele specializate în intervenții montane.

Situația tactică a implicat salvarea a trei turiști surprinși de o avalanșă în afara zonelor omologate ca pârtii. Unul din turiști a reușit să sune la 112 și să ofere coordonate GPS privind poziția sa, dar ceilalți doi au fost acoperiți de zăpadă. Echipele de căutare salvare constituite din salvamontiști, pompieri și un echipaj de căutare canină au localizat, extras, stabilizat și transportat victimele la ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale.

O intervenţie deosebită au avut-o câinii antrenaţi special pentru astfel de situaţii. Un exerciţiu similar a avut loc şi pe Muntele Semenic.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments