Politică

VIDEO Ioan Crina PSD ,,Nu e normal ca inițiativa unui primar să nu fie votată de proprii consilieri”

Presedintele PSD Resita, consilierul judetean Ioan Crina, este deranjat de modul în care consilierii liberali de la Reşiţa au ales să facă politică şi administrație publică. Acesta a criticat, într-o conferință de presă, respingerea la vot a proiectului de hotărâre privind fazarea proiectului Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin. Într-o dispută politică din timpul ședinței CL Resita între PSD şi PNL, S.C. AquaCaraş a picat la mijloc. De picat a picat şi proiectul de hotărâre privind fazarea proiectului ,,Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin”.

Într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Caraş-Severin, preşedintele filialei reşiţene a partidului, Ioan Crina, a criticat modul în care au reacționat liberalii. Acesta a subliniat faptul că prin gestul lor se întârzie semnarea contractului privind continuarea proiectului de modernizare. Într-o întorsătură de situaţie, Ioan Crina a declarat că e mai bine că nu s-a votat HCL respectivă deoarece hotărârea era redactată greșit.

„Sunt foarte deranjat că ieri în Consiliul Local un individ (consilierul liberal Hadrian Popescu n.r.) care zice că e şi şeful grupului de consilieri, spune . (…) S-a stabilit că fiecare autoritate publică locală va da o hotărâre de consiliu local astfel încât să suporte diferența de 2% pe POS I, care era parte de cofinanțare. Dacă până pe 8 august nu transmitem hotărârea de consiliu local, riscăm să mai stăm cel puțin o lună, dacă nu riscăm să avem probleme cu semnarea contractului. Acest comportament nu este unul responsabil. Mai mult, proiectul a fost inițiat de primarul Ioan Popa. Nu e normal ca inițiativa unui primar să nu fie votată de proprii consilieri, mai ales că acesta şi-a luat un angajament în derularea tuturor diligențelor ca să asigure partea de cofinanțare a acestui proiect. În plus, acest individ (Hadrian Popescu n.r) ia salariu de la AquaBanat. Mai mult, hotărârea a fost redactată greşit, mai bine că nu s-a votat„- a declarat Ioan Crina, preşedintele organizaţiei PSD Reşiţa. Vezi aici sedinta CL Resita.

Având în vedere că termenul limită de finalizarea a POS Mediu era de 31.12.2015, lucrările aferente proiectului proiectului Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în județul Caraş-Severin, nu au fost finalizate în totalitate, urmând să fie preluate în cadrul POIM. În conformitate cu prevederile contractului, în termen de 6 luni de la semnarea acestuia, beneficiarul se obligă să aducă la AM-POIM hotărârile autorităților deliberative revizuite privind asigurarea cofinanțării proiectului în cadrul POIM.

Comentarii

comentarii