VIDEO Judetul sub cod portocaliu de vant – Foc la Oravita

Atenţionarea a vizat timp de doua zile zona de munte a județului aflată la peste 1800 m, dar şi localităţile: Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, Băile Herculane, Mehadia, Teregova, Zăvoi, Turnu Ruieni, Cornereva, Bozovici, Slatina-Timiș, Pojejena, Berzasca, Bucoșnița, Obreja, Armeniș, Băuțar, Iablanița, Sichevița, Cornea, Sasca Montană, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Glimboca, Gârnic, Bolvașnița, Domaşnea, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăș şi Marga.

S-au semnalat intensificări ale vântului care la rafală au depășit local 90-100 km/h, iar la peste 1700 m, peste 110 km/h. Acolo au fost înregistrate și fenomene asociate – ninsoare viscolită.

Echipajul Oravita din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin, a intervenit la stingerea unui incendiu a o casa pe Strada Aurului din localitate. Focul a pornit de la un coș de fum și din cauza vântului, flcările s-au extins la acoperiș. Din cauza rafalelor de vânt deosebit de puternice, pompierii au luptat cu focul mai bine de 3 ore și l-au stins înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă –
o construcție mare ridicată pe patru laturi.

Comentarii

comentarii