Administratie

VIDEO La Anina va fi redeschis Centrul de Permanenţă pentru servicii medicale

In orasul Anina din Caras Severin, nu exista spital, medic stomatolog sau dispensar medical. Ba mai mult, in tot orasul exista doar o farmacie care in luna august, este inchisa si aia fiindca personalul pleaca in concediu de odihna.
In aceste conditii, la Anina va fi redeschis Centrul de Permanenţă pentru servicii medicale, care va deservi populaţia oraşului prin cei şase medici de familie care s-au asociat şi care au semnat deja actele în acest sens.
Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, spune ca au fost o serii de discuţii între CJAS Caraş-Severin şi medicii de familie şi sunt şanse ca în maximum o lună acest centru să se redeschidă. Potrivit actelor normative în vigoare, pentru ca un centru de permanenţă să funcţioneze, este nevoie de libera asociere a minimum cinci medici, iar la Anina, există premisele ca acest număr să fie depăşit.

Cei şase medici de familie care s-au asociat vor depune luni, 15 ianuarie, documentele necesare pentru constituirea Centrului de permanenţă, astfel încât, începând de luna viitoare, acesta să funcţioneze.

”Am primit deja toate semnăturile, de la medici, de la asistenţi, cei de la Primăria Anina au adus toate documentele, aşa încât, luni le vom depune. În acest fel, centrul este ca şi constituit, iar Casa de Asigurări ne va putea prinde în plată de luna viitoare. Vom fi şase medici de familie care, din data de 1 februarie vom începe activitatea la Anina”, a afirmat medicul Gheorghe Jenar.

Centrele de permanenţă înseamnă, de fapt, o prelungire a activităţii medicilor de familie, în regim de gardă. Practic, medicul de familie este între orele 8:00 şi 14:00 la serviciu, iar de la ora 15:00 la 08:00, este la Centrul de permanenţă, de luni, până vineri. În zilele de sâmbătă şi duminică, programul la acest centru va fi de la ora 08:00, până a doua zi la 08:00.

Fostul Centru de permanenţă din Anina a fost închis, din cauza subfinanţării, în vara anului 2017, iar Spitalul Orăşenesc Anina a fost închis în anul 2011

Comentarii

comentarii