VIDEO La Brebu Nou se construieste prima biserica ortodoxa

Lucrările la prima biserică ortodoxă din comuna Brebu Nou au început, aceasta urmând a fi ridicată în satul turistic Gărâna.
”În Gărâna, de fapt, în comuna Brebu Nou, nu a existat o biserică ortodoxă, numai că, în prezent, satul a devenit majoritar ortodox. Mai mult decât atât, în Gărâna s-a înfiinţat o asociaţie a creştinilor ortodocşi, care a hotărât să ridice aici o biserică ortodoxă. Noi, ca Primărie, am concesionat terenul, iar lucrările au început, aşa încât, sperăm ca până în luna septembrie, când sărbătorim hramul Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, bisericuţa să fie deja acoperită”, a declarat primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda.

După finalizarea lucrărilor, comuna Brebu Nou va sărbători două hramuri pe an, atât la Rusalii, cât şi în luna septembrie.

Preotul paroh la Parohia Văliug şi coordonator al Parohiei Gărâna, Ionuţ Irinel Dinu, afirmă că termenul de finalizare este anul 2018, dar după cum decurg lucrurile, cel mai probabil se va termina mai repede.

Satul Gărâna, ce aparţine de comuna Brebu Nou, a fost înființat în anul 1828 cu numele de Wolfsberg, de coloniști germani provenind din Pădurea Bavareză și din Boemia de sud. În prezent, aici trăiesc puţin peste o sută de persoane, însă, în timpul Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, de exemplu, aici vin şi până la 15 mii de turişti.

Comentarii

comentarii