VIDEO La Resita a pornit iluminatul festiv si s-a dat startul sărbătorilor de iarnă

Multă lume aseară în Centrul Civic al Reșiței. Câteva sute de reșițeni au venit, cu mic – cu mare în mijlocul orașului, să-și dea întâlnire cu Moș Nicolae. Numai că la întâlnire, a venit și Moș Crăciun.
Seara a început așa cum se cuvine cu câteva vorbe de bine din partea edilului șef și cu urările adresate celor prezenți și celor de acasă. Apoi, așa cum se face în toată lumea, primarul interimar, Ioan Crina, împreună cu întreaga asistență au numărat clipele până la momentul în care Piața 1 Decembrie a fost inundată de lumina miilor de beculețe.

Bucuria a fost și mai mare în momentul în care în Piață și-a făcut apariția și Moș Crăciun. El a trecut pe la Reșița atras probabil de lumina bradului împodobit și de miile de luminițe.
Cu toții, cu mic – cu mare, l-au înconjurat pe Moș iar acesta a rămas în centru până ce și ultimul copil sau reșițean, și-a făcut măcar o poză cu el.

Orașul arată ca din povești fiindcă și în acest an, au fost achiziţionate decoraţiuni noi cum ar fi ornamente pentru stâlpi, decoraţiuni luminoase, ţurţuri luminoşi, şiruri de steluţe pentru decorarea brazilor, furtun luminos și altele. Acestea au fost amplasate pe bulevardele şi străzile principale din municipiu şi în principalele puncte ale localităţilor aparţinătoare Reşiţei.

De asemenea, au fost montaţi brazi de Crăciun în Parcul Tricolorului, Muzeul de Locomotive şi Centrul Civic. Tot sâmbătă, a început să funcționeze patinoarul amenajat în Parcul Tricolorului, la fel ca anul precedent, pe o suprafaţă de 375 mp.

Seara s-a încheiat cu un concert de colinde, dansuri și cântece tradiționale oferite de:
– corul Menestrelul
– grupul de majorete al Liceului de Arta Sabin Pauta
– demonstratie de dans oferita de dansatori de la Mystic Dance Club din Resita
– grup de elevi de la Scoala Gimnaziala Mihai Peia
– corul Allegretto al Liceului de Arta Sabin Pauta

Comentarii

comentarii