VIDEO La Resita avem doar revolutionari adevarati – Revoluţionarii din Reşita contesta informaţiile oferite opiniei publice de către Parchet

Revoluţionarii din Reşita contesta informaţiile oferite opiniei publice de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie potrivit cărora 228 de persoane din Reşita au primit fără drept, începând cu data de 1 ianuarie 2015, o indemnizaţie lunară de 2.020 de lei.
Potrivit procurorilor, în cauză cunoscută generic sub denumirea „Certificate de revoluţionar false”, din probele administrate până în prezent, s-a constatat încălcarea prevederilor legale cu privire la condiţiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a primi titlul de Luptător cu rol determinant. Acest lucru s-a făcut prin includerea, fără temei legal, a 5 oraşe în categoria localităţilor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute până la fugă dictatorului. Potrivit procurorilor, printre oraşele care nu ar fi trebuit să figureze în această categorie se afla şi Reşita. Fapt contrazis vehement de revoluţionari întrucât, la Reşita au existat, până pe 22 Decembrie, persoane arestate, iar pe 21 Decembrie, înainte de fugă dictatorului, zeci de mii de oameni au demonstrat în stradă.

Pe lista întocmită de procurori cu oraşele care, deşi nu îndeplineau condiţiile cerute de lege, au fost incluse în categoria celor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fugă dictatorului, se afla, în total, 13 localităţi: Constantă, Craiova, Reşita, Arad, Braşov, Piatra Neamţ, Hunedoara, Suceava, Deva, Buzău, Băile Herculane, Târgovişte şi Brăila.

Comentarii

comentarii