VIDEO La Resita incepe cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional Porțile Poeziei

Peste 90 de poeți vor veni fi prezenți în capitala Banatului de Munte la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional Porțile Poeziei. Manifestarea culturală se va deschide joi în Oraşul cu Poeţi. Poeţi din Japonia, Rusia, Franţa, Polonia, Slovenia, Spania, Grecia, Ungaria sau Bulgaria alături de scriitori din România vor fi prezenţi în Caraş-Severin la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional Porţile Poeziei. Manifestarea va oferi iubitorilor de genului liric ocazia de a păşi în lumea poeziei şi de a se bucura creaţia celor aproximativ 90 de poeţi invitaţi la acest eveniment.

„Poezia este şi a fost dintotdeauna o categorie înaltă a duhului, însă idea festivalului a fost să o aducem pentru toţi reşiţenii, pentru toţi oamenii din Caraş-Severin, pentru ţara aceasta. Pentru că dacă avem ceva bun, dacă avem cu ce ieşi în lume aceea este cultura şi arta”, a declarat Liubiţa Raichici, Directorulş Direcţiei Judeţene de Cultură Caraş-Severin.

„Suntem cu atât mai mândri şi mai onoraţi să susţinem Festivalul pentru că sprijinim un eveniment care devine tradiţie şi care organizează an de an agenda a aproximativ 100 de poeti veniţi din diverse colţuri ale lumii. Ne bucură faptul că la acest eveniment ţara noastră este reprezentată de nume sonore ale literaturii contemporane şi ne declaram parteneri ai tuturor activitatilor care aşează spaţiul caraşean pe harta celor mai reprezentative festivaluri”, a declarat Daniel Tudose – Director General TMK Hydroenergy Power, reprezentantul principalului sponsor al festivalului.

„Eu venind din societatea civilă îmi doresc ca oraşul nostru să prospere. Reşiţa fost un oraş monoiundustrial, dar atunci când ceva dispare este clar că trebuie să punem ceva în loc. Ne-am implicat din start în Festivalul Internaţional Porţile Poeziei pentru că ne-am dorit ca acest „ceva” pus în loc, să fie de calitate, să ne facă cunoscuţi peste hotare, ca un oraş în care poţi să vii pentru a vedea şi a cunoaşte”, a declarat Nadia Potoceanu, preşedinte al Fundaţiei Activity.

Manifestarea va avea loc în perioada 25-28 mai , iar programul evenimentului va reuni recitaluri de poezie susţinute de peste 90 de poeti din 17 ţări, vizite organizate la monumentele din Banatul Montan, momente artistice create de elevii din judeţ, folclor, dans şi voie bună, totul încununat cu o plimbare pe cea mai veche cale ferată din România.

Comentarii

comentarii