VIDEO Liceul Diaconovici – Tietz cea mai veche unitate de invatamant din Resita

Elevii liceului Diaconovici Tietz din Resita au avut motiv de sarbatoare astazi, la aniversarea a 138 de ani de existenta a institutiei. Bastilia, caci asa este cunoscuta cea mai veche scoala din oras, s-a mutat pentru cateva ore la Palatul Cultural, unde a avut loc si un spectacol aniversar.
138 de ani sărbătorește în această lună Liceul Teoretic Diaconovici Tietz din Reșița. Cu această ocazie Palatul Cultural a găzduit un spectacol aniversar, în cadrul căruia peste 100 de elevi au urcat pe scenă.

Liceul Diaconovici-Tietz este cea mai veche unitate de invatamant din municipiul de pe Barzava, fiind atestata pentru prima data in anul 1877, cand aici functiona deja o scoala elementara, infiintata de comunitatea muncitoreasca din oras.

„Bastilia” a gazduit, in trecut, si prima gradina zoologica din partea de vest a tarii. Profesorul Ion Crisan, care preda biologia si era directorul institutiei de invatamant la acea vreme, a adus primele custi cu animale chiar in curtea liceului. Abia mai tarziu, cand spatiul devenise prea mic, animalele au fost mutate in locatia actuala in care functioneaza gradina zoologica, ce poarta in prezent numele profesorului Ion Crisan.

Comentarii

comentarii