VIDEO Mai puțini morți, dar mai mulți accidentați în Caraș Severin

Accident dn 58 (2)Principala problemă cu care se confrunta Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean este aceea a educaţiei pietonilor.
Conform bilanţului realizat de poliţiştii cărășeni, numărul accidentelor mortale au scăzut în timp ce numărul pietonilor accidentaţi a crescut.
,,Pentru Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean anul trecut a fost unul bun din punctul de vederea al accidentelor produse pe şoselele cărășene. Acest fapt se datorează în mare măsură a prezenţei poliţiştilor în trafic. Astfel s-a redus victimizarea persoanelor în accidente de circulaţie. Din acest punct de vedere, serviciul rutier şi-a atins ţelul propus la începutul anului 2013. Pe de altă parte a crescut numărul de sancţiuni şi de fapte penale în 2013 faţă de anul precedent. Sancţiunile aplicate sunt datorită faptului că a crescut şi prezenţa poliţiştilor pe drumurile publice şi acestea au un rol educativ” spune comandantul Serviciului, comisarul Decebal Davidoiu.
Ca neîmpliniri, anul trecut, sunt considerate eşecurile privind prevenirea implicării pietonilor în accidente de circulaţie. Astfel, indisciplina pietonală a ajuns să ocupe locul doi în cauzele generatoare de accidente rutiere şi în Caraş-Severin. Anul trecut şase persoane au decedat din 42 de accidente în care au fost implicaţi pietonii.
Noutatea acestui an pentru Serviciul Rutier din Caraş-Severin, este ca, în scurt timp va avea loc o reorganizare. La această dată judeţul Caraş-Severin este singurul din ţară care nu are un Birou de drumuri naţionale şi europene. Odată înfiinţat acest birou va permite ca agenţii de circulaţie să fie prezenţi, în permanenţă pe DN6, DN58B, DN 68 şi E 70.

Comentarii

comentarii