VIDEO Managerul Școlii Sanitare ”Carol Davila” Caransebeș a fost pusă sub control judiciar

Managerul Școlii Sanitare ”Carol Davila” Caransebeș a fost pusă sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Aceasta este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin de abuz în serviciu, instigare și complicitate la abuz în serviciu pentru a obține foloase necuvenite.
În scenă își face apariția un alt personaj, P.I., care, potrivit procurorilor, este consilier juridic într-o instituție publică județeană.
Persoana în cauză este acuzată de abuz în serviciu, conflict de interese și divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. P.I. primește, de asemenea, 60 de zile de control judiciar. Din rechizitoriul procurorilor reies următoarele: ”S-a reţinut că, în urma demersurilor efectuate de cei doi inculpaţi la nivelul unor instituţii centrale şi a unei formaţiuni politice, în perioada februarie-iunie 2015, s-a obţinut aviz favorabil, de la instituţia abilitată, pentru a se desfăşura examenul de certificare a competenţelor profesionale a absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş în judeţul Hunedoara, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Călan.

De asemenea, s-a reţinut că inculpatul P.I., deşi era angajat al unui instituţii publice, avea încheiat un contract de prestări servicii cu Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Caransebeş, fiind remunerat lunar pentru serviciile prestate, iar în perioada mai-iunie 2015 a participat la luarea unei decizii şi întocmirea unor acte de către reprezentanţi ai instituţiei publice, obţinându-se un folos de către persoanele cu care se afla în relaţii contractuale, perioadă în care a furnizat şi informaţii nedestinate publicităţii acestor persoane.

În cauză s-a mai reţinut că inculpata G.E. a efectuat demersuri pentru promovarea în mod fraudulos a unei eleve, care nu a frecventat cursurile şcolare ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Caransebeş (unitate unde a fost exmatriculată), fiind transferată ulterior, în mod ilegal, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila” Călan (în luna iunie 2015).

Acţiunile întreprinse de inculpată s-au concretizat în determinarea unora dintre cadrele didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Călan să săvârşească fapte de natură penală (abuz în serviciu şi fals intelectual), constând în consemnarea fictivă a notelor, pe întreg anul şcolar 2014-2015, în catalogul anului III specializarea ,,asistent medical generalist”, obţinându-se un folos injust de către această persoană, reprezentat de obţinerea diplomei de certificare a competenţelor profesionale”.

Comentarii

comentarii