VIDEO Ministrul Educaţiei din Croaţia la Caraşova şi Lupac

Ministrul Educaţiei din Croaţia s-a aflat, astăzi, în judeţul Caraş-Severin, în mijlocul comunităţii croate din Caraşova şi Lupac. În cele două localităţi, ministrul a vizitat unităţile de învăţământ cu predare în limba maternă croata, unde învaţă circa 350 de copii. În ţara noastră trăiesc aproximativ 5.400 de croaţi, majoritatea în cele șapte sate din comunele Caraşova şi Lupac din jurul Reșiței.

Vizita în Caraş-Severin a ministrului croat al Educaţiei a început la Caraşova, la sediul Uniunii Craoților din România, unde a avut loc o întrevedere cu oficialităţi locale şi judeţene. Apoi, delegaţia a vizitat Liceul Bilingv şi s-a deplasat în comună vecină, Lupac, unde a fost vizitată, de asemenea, scoala gimnaziala cu predare în limba maternă croata. Cu această ocazie, oficialul croat a reiterat sprijinul pe care statul sau îl acorda minorităţii croate din România.

Ministrul Educaţiei din Croaţia s-a întâlnit, ieri, la Bucureşti, cu omologul său roman şi, tot ieri, s-a aflat la Universitatea de Vest din Timişoara.

Comentarii

comentarii