VIDEO Ministrul Rovana Plumb, vine cu masuri si initiative pentru judet (P)

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Rovana Plumb, a prezentat la Resita initiativele si masurile pe care le va lua la nivelul guvernului, dar si la nivelul judetului.

Scopul declarat al vizitei in judet a ministrului muncii vine ca urmare a numarului mare de solicitari pe care le-a primit la minister referitoare la conditiile in care se munceste la Casa de Pensii, lipsa de spatiu si a conditiilor improprii in care se presteaza servicii pentru pensionarii din judet. Reprezentanta guvernului isi doreste ca pana la 1 martei 2015 acesta promisiune sa se materializeze.

Pe langa promisiunea facuta ca se va realiza un sediu nou pentru Casa de Pensii, vicepresedintele PSD a vorbit si despre masurile de sprijin pe care le va lua la nivelul guvernului.

Printre alte masuri vizate se numara majorarea pensiilor cu 5 procente, cresterea pensiilor sociale de la 350 de lei la 450 de lei si imbunatatirea conditiilor pentru pensionarii care au nevoie de asistenta serviciilor publice ale Casei de Pensii din judet.

Un alt scop al vizitei, subliniat de Rovana Plumb, a fost si acela de a vedea efectiv realitatea serviciilor prestate in centrele de ingrijire pentru batrani, ocazie cu care a vizitat centrele din Resita, Caransebes si Sacu, cel din urma fiind inaugurat chiar in prezenta ministrului Rovana Plumb.

Ministerul va avea in vedere in continuare finantarea finalizarii centrelor pentru ingrijirea batranilor, venind cu o viziune noua in ceea ce priveste ingrijirea persoanelor varstnice.

Ministrul Rovana Plumb a amintit despre initiativa de a intra la masa guvernului cu actul normativ, cel tarziu peste 2 saptamani, privind majorarea indemnizatiei persoanelor cu dizabilitati cu 16 % si care nu a mai fost majorata de 6 ani.

[youtube id=”QPyHpH3zR2w”]

O alta initiativa a guvernului, reusita de data aceasta, este majorarea cu 42 de lei a alocatiei pentru sprijinul familiei la nivelul national, pentru aproape 300 de mii de familii care ingrijesc acesti copii. Tot prin acest proiect adoptat saptamana trecuta de guvern s-a introdus si o majorare de la 97 de lei, pe care ii primea o familie care avea in plasament un copil, la 440 de lei, acceasi suma ca si in cazul unui copil aflat sub supravegherea unui asistent maternal. Aceste masuri vor intra in viguare de la 1 noiembrie anul acesta.

„Guvernul Ponta priveste toate aceste masuri ca o investitie in viitor atunci cand vorbim despre majorarea alocatiilor sau introducerea unui tratament egal intre copii aflati in plasament si copii aflati in ingrijire la asistentii maternali’, a subliniat vicepresedintele PSD, Rovana Plumb.

Alocatia de hrana zilnica pentru copii va fi dublata la 16 lei pentru un copil pe zi, pentru copiii aflati in plasament, in asistenta maternala sau in centrele rezidentiale, fiind vorba de 60 de mii de copii la nivel national. Acestia vor beneficia de o alocatie de 660 de lei, suma influentata si de majorarea alocatiei de hrana, pentru copiii din institutiile sociale speciale.

In ceea ce priveste adultii din centre, batranii sau persoanele cu diabilitati, acestia vor beneficia de un coantum de 16 lei pe zi ca si alocatie de hrana incepand cu 1 ianuarie 2015.

Masurile despre care ministrul le-a amintit referituare la inspectia muncii si scaderea somajului la 6,7% in Romania in luna septembrie fata de 12 % media la nivelul zonei euro si 11 % la nivelul Uniunii Europene sunt si datorita masurilor pe care guvernul le-a luat pentru netaxarea profitului reinvestit. Activitatea celor de la inspectia muncii prin activitatile de control pe care le-au avut au adus la lumina peste 77 de mii de locuri de munca.

O noutate in ceea ce priveste eficienta guvernarii Ponta, subliniata de catre vicepresedintele PSD, indica faptul ca „este pentru prima oara cand raportul Bancii Mondiale dat publicitatii acum 2 zile, indica faptul ca dintre 215 tari Romania este pe primul loc in ceea ce priveste indicatorul global de eficienta a guvernarii. Este pentru prima oara cand Romania din 1996 are un indicator de eficienta a guvernarii de aproape 53 %, plasand Romania pe primul loc din cele 215 tari la nivel mondial, monitorizata de catre Banca Mondiala”

Raportul Bancii subliniaza faptul ca rata de crestere a fost cea mai mare dintre toate cele 215 tari intre 2012 si 1013, o crestere de 10 % ceea ce arata ce masurile luate de guvernul Ponta si modul lor de implementare au impact direct asupra societatii din Romania, a mai subliniat Rovana Plumb.

Comentarii

comentarii