VIDEO Mos Nicolae a ajuns expirat la copiii din Anina

Mare bucurie pentru copiii de la grădinițele din Anina care au primit cadouri de Moș Nicolae. Mai exact, Moș Nicolae, a adus pungi cu dulciuri pentru aproximativ 300 de copii din oraș. Numai că, Moș Nicolae din acest an, era puțin expirat. Din păcate, în pungile cu cadouri s-au strecurat și dulciuri expirate, unele chiar de aproape un an.

Pungile cu cadouri au ajuns în mai multe grădinițe din Anina. Ele au fost aduse din Germania de către o asociație de prietenie ce vine în oraș de peste 9 ani. Asociația este formată din mai mulți pensionari – cel mai tânăr are în jur de 70 de ani și de-a lungul anilor, a ajutat foarte mult Anina. Paleta ajutoarelor este diversă: de la cadouri oferite la toți copiii din oraș de marile sărbători și până la mașini de pompieri sau mobilier pentru grădinițe, școli și azilul de bătrâni.

[youtube id=”K3TWKeddShw”]

Copiii au fost bucuroși, au plecat cu darurile acasă, numai că, la câteva ore, în oraș s-a răspândit zvonul că ,,moșul este cam expirat”. Adică, în pungi, printre dulciurile bune, sunt și pachete cu dulciuri expirate. Unele chiar de un an.

Acțiunea de distribuire a cadourilor pentru aproximativ 300 de copii din toate cartierele orașului, a fost coordonată de primarul orașului, Gheorghe Românu, iar darurile provin de la o fundație din Germania ce are legături cu administrația publică și cu mai multe instituți din oraș. Aceeași Asociație, vine în oraș din anul 2005 și nu este pentru prima dată când se distribuie cadouri copiilor, dar așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată.

Dulciurile expirate sunt de proveniență germană, dovadă că au fost cumpărate din Germania si aduse in România. Probabil că bătrânii din asociație au cumpărat produsele de la vreo un en-gross sau supermarket și nimeni nu stat să verifice ce scrie pe pungi. Deci, din start este exclusă reaua credință a germanilor.

Acum, cu toate că este pus într-o situație ingrată, primarul Românu va trebui să le comunice prietenilor germani această problemă și să le transmită că au fost păcăliți de comercianții nemți, sau poate, la mijloc este o greșeală. Edilul și-a cerut scuze pentru acest necaz pricinuit poate din dorința de a face bine și o bucurie copiilor.

Părinții copiilor sunt foarte indignați de cele întâmplate și spun că vinovați sunt și ei fiindcă nu au căutat cu atenție data expirării pe ambalaje înainte de a da dulciurile copiilor. Unul dintre micuți a făcut deja urticarie și a fost dus la medic. De asemenea, una dintre mamele ce au mâncat și ele din dulciuri, are probleme digestive.

Comentarii

comentarii