VIDEO O groapă de 2 metri adâncime pune în pericol viața locuitorilor de pe strada Făgărașului din Reșița

Locuitorii blocului nr. 1A de pe strada Făgărașului sunt revoltați pe faptul că un canal descoperit le dă mari bătăi de cap și le pune viața în pericol. Lucrările demarate cu mai bine de o luna pentru înlocuirea unei țevi colmatate au lăsat în urmă o groapă adâncă de aproximativ 2 metri care pune în pericol viața celor ce locuiesc sau trec prin zona respectivă. Lucrătorii unui depozit de marfă de pe stradă spun că a devenit o adevărată aventură să parcheze mașinile și microbuzele pentru marfă deoarece orice mică neatenție se poate transforma într-o tragedie. Deși au făcut sesizări la Aquacaraș cu privire la sistarea lucrărilor, locuitorii din bloc nu au primit nici un răspuns. Nici Primăria Reșița nu a avut un răspuns oficial față de ceea ce se întâmplă pe strada Făgărașului și totul pare de neclintit. Mirosul înțepător care se simte de la distanță accentuează starea de disconfort a locatarilor din bloc.

Unul dintre locuitorii din zonă a declarat că în urmă cu aproximativ 3 săptămâni un muncitor care lucra la canalizare a suferit un accident după ce malul s-a surpat și a căzut în șanțul adânc de 2 metri. Acesta a fost dus la spital iar de atunci nu s-a mai mișcat nimic în zonă. Tocmai de un eveniment similar se tem și cei care locuiesc acolo, mai ales că la câțiva metri de locul respectiv se află Liceul ”Mircea Eliade”, dar și un parc de joacă pentru copii. Probabil că este nevoie de o tragedie ca lucrările să fie finalizate iar groapa uriașă să fie acoperită.

Lucrările care se execută pe strada Făgărașului sunt lucrări finanțate din fonduri europene, în cadrul Programului POS Mediu I – program de reabilitare și extindere a conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița, beneficiar – SC Aquacaraș SA, constructor-Asocierea SC Hidroconstrucția SA și SC Electrosistem SRL.

,,Având în vedere tergiversarea lucrărilor de refacere, disconfortul produs și, nu în ultimul rând, potențialul pericol la adresa siguranței cetățenilor, autoritatea publică locală a avertizat în repetate rânduri, atât verbal cât și în scris, atât constructorul cât și beneficiarul asupra faptului că lucrările sunt în întârziere, nefinalizate și nerefăcute zonele afectate de lucrări. De asemenea, au fost întocmite sancțiuni contravenționale” spune purtatorul de cuvânt al Primăriei Resita, Roxana Topala.

Comentarii

comentarii