VIDEO Oamenii în stradă şi la Reşita – Miting de sensibilizare a opiniei publice

Dacă duminică seara în centrul Resitei au fost doar 6 oameni, aseară peste 300 de persoane, membri şi simpatizanţi PNL, au scandat în acelaşi loc lozinci de protest împotriva Guvernului PSD-ALDE care în mai puţin de un an „a aruncat la coşul de gunoi promisiunile făcute în campanie şi odată cu ele, speranţele românilor într-un trai mai bun“.
Liberalii s-au întâlnit în faţa sediului Prefecturii Caras Severin cu pancarte şi afişe pe care erau scrise fel de fel de lozinci şi ,,cuvinte de bine” la adresa Guvernului şi a lui Dragnea în special.
Liberalii și numai ei aflați în centrul civic s-au comportat civilizat, s-a strigat şi s-a manifestat zgomotos, cu fluiere şi vuvuzele atunci când a fost cazul. Refrenele serii au fost: ”PSD, ciuma roşie”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Hoţii”, ”Mincinoşii”, ”Nu vom ceda şi vom câştiga” şi ”Jos Guvernul”.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa a declarat că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, subliniind că bugetele administraţiilor locale vor avea de suferit din cauza măsurilor fiscale luate de Guvern. „Bugetele administraţiilor publice locale vor fi grav afectate! Vom pierde între 10 şi 15 %, faţă de ce primeam până acum. Solicităm pe această cale modificări legislative, ca să putem compensa sumele pe care le pierdem din sumele care merg centralizat la Bucureşti. O altă problemă serioasă este legată de antreprenor. Split TVA înseamnă practic să furi sau să te împrumuţi ilegal din banii pe care antreprenorii îi au la mână!“, a spus Ioan Popă.

Luci Peia din OFPNL, a dat citire celor mai importante puncte ale moţiunii de cenzură. Alături de primarul Reşiţei, Ioan Popă, s-au aflat şi primarii din Caransebeş, Moldova Nouă, dar şi din comunele Glimboca și Ezeriş.
Reşiţenii spun că au ieşit la protest fiindcă PSD nu şi-a respectat promisiunile electorale. Ba mai mult – salariile şi pensiile oamenilor sunt în pericol şi vor fi diminuate de la 1 ianuarie.

Oamenii sunt foarte supăraţi pe actualul Guvern PSD din cauza politicii pe care o promovează. Din acest motiv resitenilor le pleacă toţi copiii în străinătate la muncă. ”Trebuie să ne ridicăm pentru că ţara are nevoie de noi, nu pentru că vrem să ajungem la putere. Ţara are nevoie de noi, ne apărăm ţara şi pe noi”, a spus unul dintre participanţi.

Comentarii

comentarii