Actualitate

VIDEO Optimism si speranta la simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat

De astăzi au început simulările la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat, prima probă susținută de elevi fiind cea la limba română – scris. Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin ne-a informat că la nivelul județului aproximativ 6.600 de elevi de clasa a VIII-a, clasa a IX-a și clasa a XII-a au fost așteptați să susțină în această săptămână simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Astfel că, la clasa a VIII-a urmau să participe la simulare 2.283 elevi , 2.205 elevi de clasa a XI și 2.264 de elevi de clasa a XII.
”Inspectoratul Școlar de la aceste simulări are așteptarea de a obține o radiografie exactă a modului în care sunt pregătiți elevii pentru examenele naționale în acest moment, dorește ca elevii să se familiarizeze cu rigorile și procedurile care vor avea loc în cadrul acestor examene ce se vor desfășura în vară”, a precizat inspectorul școlar general, Adrian Doxan.
În același timp, cu ocazia simulărilor se verifică și centrele de examen pentru a se putea remedia eventuale disfuncționalități. De asemenea, reprezentanții ISJ se gândesc la posibilitatea de a uni anumite centre de examen, în special la Evaluarea Națională, pentru a se putea monitoriza mult mai bine procesul de examen.

”Este o măsură binevenită, profesorii putând să stabileaască nivelul de pregătire al elevilor și să stabilească eventuale planuri de măsuri remediale și să corecteze ce se mai poate corecta până când aceste examene se vor desfășura pe bune”, a mai spus Adrian Doxan.

Toate unitățile școlare își organizează simulările în propriul sediu, iar acolo unde s-au dorit asocieri temporare ISJ și-a dat acordul pentru asta. Există o serie de unități de învățământ din mediul rural care au dorit să facă simulările în sediile în care în anii trecuți au avut loc examenele, aceste unități având un număr mic de absolvenți de clasa a VIII și care au considerat oportun să-i familiarizeze pe copiii cu locațiile în care presupun că se va da examenul în această vară.

Comentarii

comentarii