VIDEO Padurile taiate de adulti sunt replantate de copii – Luna padurii in Caras Severin

Luna Pădurii, sau mai exact, luna plantării arborilor, este unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice organizate de Regia Naţională a Padurilor-Romsilva. Aceasta a debutat marți în forţă în Caraş-Severin. La sediul Direcției Silvice a avut loc deschiderea festivă urmată, apoi, de o ieşire în teren, pe raza Ocolului Silvic Bocșa Română, unde au fost plantaţi, cu ajutorul copiilor, 2.000 de puieţi de frasin.

Mihai Moatăr, șeful Ocolului Silvic Bocșa Română, spune că: “Pe total Ocol, pentru că indicatorul de regenerare a pădurilor reprezintă unii din indicatorii principali, avem 39 de hectare, din care, regenerări natural, 27 de hectare și 12 hectare de împăduriri. Cu această ocazie, s-au plantat puieți produși de noi în această pepinieră în care ne-am asigurat necesarul de puieți, excedentul fiind livrat la celelalte ocoale silvice din județ”.

În 2017, Direcția Silvică din Caraș-Severin își propune realizarea a 952 de hectare de regenerări naturale și realizarea a 261 de hectare de împăduriri integrale, 2,2 hectare de refaceri și 58 de hectare de completări.

Şeful Compartimentului Regenerarea Pădurilor din Direcția Silvică Caraș-Severin, a declarat că: ”Pentru realizarea împăduririlor sunt folosite specii forestiere valoroase, atât din punct de vedere ecologic cât și economic. Anul acesta se vor folosi 1,5 milioane de puieți din diferite specii, cum ar fi gorunul, molid, frasin, cireș sau stejarul pedunculat. Aceștia vor fi plantați la toate cele 17 ocoale silvice de pe raza județului Caraș-Severin”.

Comentarii

comentarii