VIDEO Pas comun pentru atragerea investitorilor la Reşita

Încă un pas – comun de această dată – pentru atragerea investitorilor la Reşita. Conducerea PSD-ista judeţului şi-a dat mâna cu conducerea liberală a Resitei în efortul de a salva oraşul care din 1989 şi până în prezent a pierdut peste 30.000 de oameni şi de unde tinerii pleacă pe capete în străinătate ca să îşi caute un loc de muncă.  

Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraş-Severin au înmânat o adresă comună către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin care solicită realizarea unei investiții care să scurteze drumul de acces dinspre Reşita spre autostrada din apropierea municipiului Lugoj şi de acolo spre vestul Europei ori centrul şi estul României. Este vorba despre coborârea drumului naţional Ezeriș – Fârliug – Lugoj, astfel încât pe sub trecerea de cale ferată de la Ezeriș să poată circula camioanele de marfă. În felul acesta, distanta s-ar scurta cu aproape 40 de km. 

Astfel, această rută ar scurta drumul tirurilor și, evident, ar scădea și costurile pentru transportul mărfii. Solicitarea este motivată de faptul că, în acest moment, pasajul are un gabarit vertical redus de doar 3,50 m, din cauza căruia acesta nu poate fi folosit de traficul de camioane ca și traseu care face legătura între Reșița și autostrada A1, prin intermediul autostrăzii A6.

Primăria Municipiului  Reşita a comandat un studiu pentru a se găsi o soluție în ceea ce priveşte coborârea drumului.

Primarul Reșiței, Ioan Popa (PNL)”S-a făcut o expertiză pe acest pasaj, cu ajutorul Facultăţii de Construcţii din Timişoara, prin care se constată că se poate coborî carosabilul, astfel încât să poată trece pe aici maşinile de tonaj greu. Sperăm ca acest demers al Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Primăriei Reşiţa către CNADNR să se concretizeze şi într-o perioadă scurtă de timp să putem deschide, pentru traficul rutier greu, circuitul Reşiţa – Lugoj şi să conectăm aici şi celelalte localităţi din judeţ. Este un demers important pentru economia judeţului şi sperăm şi în sprijinul Ministerului Transporturilor şi al premierului României”. 

Conducerea judeţului este alături de conducerea Municipiului Reşita

Silviu Hurduzeu (PSD) preşedintele CJ Caraş-Severin, spune ca: ”La o şedință a ADR Vest, discutam cu domul primar despre posibilitatea de a obține finanțare pentru acest drum. Fiind vorba de un drum național, primarul municipiului Reşiţa a convenit cu directorul de la Direcţia Regională de Drumuri Timişoara să efectueze un studiu. Vom încerca, împreună, să aducem această investiţie, care nu cred că este foarte mare. Se scurtează, în acest fel, pe de o parte drumul, ca număr de kilometri, de la 96 la 60 km, de la Reşiţa, până la autostrada care trece pe lângă Lugoj, la A1. Ca urmare a scăderii numărului de kilometri, scade şi timpul de parcurs al acestei distanţe. Sper şi cred că cei de la CNADNR vor fi sensibilizaţi de demersul nostru. Până la urmă, cred că nu este o investiţie foarte mare, dar este o investiţie care vine în principal în folosul firmelor din municipiul Reşiţa, unde mărfurile ar putea să ajungă mai repede”.

Comentarii

comentarii