VIDEO Pensionarii – batjocoriti de stat dupa zeci de ani de munca si tinuti la cozi de functionari

De parcă pensionarilor nu le-ar fi de ajuns bătaia de joc din momentul calcularii pensiilor după zeci de ani de muncă, aceasta continuă si in relatia loc cu Casa de Pensii. De ce ? Fiindcă zeci de pensionari sunt umiliți zilnic în fața unui ghișeu. Ore întregi pierdute din cauza unui sistem subfinanțat si prost organizat. Pensionarii din județul Caras Severin au resimțit astăzi pe pielea lor consecințele numărului prea mic de angajați din cadrul Casei de Pensii. Din trei ghișee deschise pentru relații cu publicul, de mai bine de două săptămâni, doar unul preia dosarele și adeverințele cetățenilor, celelalte două fiind destinate altor probleme.

Bătrânii care au stat ore în șir la coadă s-au simțit umiliți și batjocoriți de un sistem la care au contribuit o viață întreagă, dar care cu toată tehnica de calcul și internet, a rămas blocat undeva, în secolul trecut, la nivelul de operativitate. Un singur funcționar preia documentele și rezolvă problemele a sute de oameni din tot județul într-o zi. Iar acest lucru creează cozi interminabile și nervi întinși la maximum.

Directorul Casei de Pensii, Dorin Brăilă, este în concediu, iar problema a fost sesizată directorului adjunct, Manuela Malița. Aceasta a recunoscut că personalul este restrâns, iar pe deasupra, o parte dintre angajați sunt în concediu.

Problema lipsei de personal din instituțiile publice este una de nivel național. Ea este generată, pe de-o parte, de salariile mici din sistem, care fac posturile de funcționar public neatractive, iar de cealaltă parte, de tăierile masive a numărului de posturi din ultima perioadă.

Comentarii

comentarii