VIDEO Peste 2500 de bănăţeni au ieşit în stradă la Caransebeş să susţină Guvernul Grindeanu

Peste 2.500 de oameni (alte surse spun aproape 3000) s-au adunat, aseară, la Caransebeş, pentru a-l susţine pe premierul Sorin Grindeanu şi Guvernul pe care acesta îl conduce. Caransebesul este oraşul în care s-a născut şi a crescut premierul României. Mitingul de la Caransebeş a strâns peste 2500 de participanţi din mai multe sate şi comune din jurul oraşului şi este o reacţie a primarilor PSD din Caraş-Severin la cele întâmplate în ţară în ultima perioadă. 
Oamenii care au participat la miting aveau pancarte cu mesaje de genul: Caraş-Severinul susţine Guvernul Grindeanu, Grindeanu nu uita, Banatul e de partea ta, Ne dorim o Românie normală, Eu, cetăţean, ofer şi doresc respect, Grindeanu un premier pentru toţi românii; Jos piromanul, DNĂ, fără cucuvea sau Jos Iohannis, Ghinion – mâine vin un milion, dar şi sus Grindeanu.

Deputatul Ion Mocioalcă, preşedinte PSD Caraş-Severin, spune:”Cred că nu doar primarii social-democraţi din Caraş-Severin doresc acest lucru şi nu numai cei 1.800 de primari PSD din ţară, ci toţi edilii din România au nevoie de Guvernul Grindeanu, au nevoie de sprijin, au nevoie de fonduri şi chiar mă bucur că, în sfârşit, preşedintele ţării a promulgat bugetul, pentru că am întârziat destul de mult, deşi noi am făcut tot ce a depins de Partidul Social Democrat şi de majoritatea parlamentară, pentru a avea acest buget în termen foarte scurt. Aşadar, în prezent putem să spunem că România are buget şi aşteptăm ca în zilele următoare, fiecare judeţ şi fiecare unitate administrativ – teritorială să aibă buget şi să poată lucra pentru cetăţeni. PSD, preşedintele partidului, premierul şi noi toţi ne dorim linişte pentru România, iar ceea ce s-a întâmplat acum la Caransebeş este o susţinere extrem de elegantă a unui premier tânăr, care poate să ofere mult României.

Fruntaşul social democrat spune că Sorin Grindeanu este foarte îndrăgit în Caransebeş, pentru că Sorin Grindeanu s-a născut acolo, iar oamenii îl susţin foarte puternic.

Ion Mocioalcă, preşedinte PSD Caraş-Severin, a mai spus că: ,,După cum se poate vedea, multe din comunele învecinate municipiului Caransebeş au venit aici să-l susţină. Fiecare are câte o pancartă prin care îşi manifestă susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu. Părerea mea este că acest guvern trebuie lăsat să lucreze, pentru aceşti oameni, dar nu doar pentru ei, ci pentru întreaga Românie. Sunt o serie de măsuri care au fost luate în prima lună de guvernare. Ele pot continua, dacă acest guvern, cei care s-au instalat în ministere şi la Palatul Victoria sunt lăsaţi să lucreze”.

Prezent la manifestaţia din Caransebeş a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, care a fost coleg de şcoală cu actualul premier, Sorin Grindeanu.

Silviu Hurduzeu a spus că: ”Mă bucur că, în Caransebeş, locul unde s-a născut premierul Sorin Grindeanu, are loc o asemenea manifestaţie a cetăţenilor din acest municipiu şi din întregul judeţ, de susţinere a Guvernului Grindeanu. Mă bucur că aici se scandează – Grindeanu – Caraşul e de partea ta – şi aş vrea să-i transmit lui Sorin, fostul meu coleg, să reziste, pentru că judeţul Caraş-Severin, municipiul Caransebeş este alături de el, suntem alături de un guvern legitim şi de un guvern votat în Parlamentul României de o majoritate care a câştigat alegerile din decembrie 2016. Este un guvern legitim al României şi, prin urmare, ne dorim să guverneze, pentru că are datoria de a pune în aplicare programul cu care a venit în faţa cetăţenilor şi pentru care PSD şi partenerii de la guvernare au primit votul majorităţii românilor”.

Din cauza emoţiilor şi a surescitării, unui bărbat i s-a făcut rău şi a fost nevoie de intervenția unui echipaj de ambulanţă care a intrat în piaţa plină de oameni. Bărbatul a fost transportat la spital unde a rămas internat.

Comentarii

comentarii