VIDEO Ploaie torențială cu inundații la Măureni

Dintotdeauna sărbătorile „băbeşti” dau motive cu adevărat de gândire pentru unii: a fi ţinute sau nu? De exemplu, Duminică – în satele Banatului s-a sărbătorit „Ghermanul „. Asta în calendarul bătrânilor, fiindcă se pare că în ziua de azi, sărbătoarea a cam fost uitată. Bătrânii spun că sărbătoarea ,,este una benefică agriculturii” şi care dacă nu este ţinută, ar aduce pagube mari prin fulgere, trăsnete şi mai ales, prin grindina ce este aruncată de Sfântul Ilie din cer. Toate acestea sună a poveste, sunt lucruri spuse desigur prin gura bătrânilor noştri care n-au uitat poveștile și tradițiile aduse din moși – strămoși.

Și fiindcă povestea este frumoasă, să mergem și noi cu ea mai departe și să vă spunem că ploaia căzută peste Banatul Montan, a dus la inundaţii la Măureni. Cu toate că sunt șanțuri amenajate și curățate, acestea n-au mai putut prelua atâta ploaie. Apa a acoperit tot satul în urma unei ploi torenţiale de nici o jumătate de oră. Au fost inundate toate străzile, spaţiile verzi şi mai multe grădini şi curţi.

Sătenii au sărit cu mic, cu mare, indiferent de culoarea politică și au adus și utilaje cu care au săpat șanțuri la marginea satului unde terenul are puțină pantă, spre Timișoara. La un km de sat, apa a acoperit Drumul Național 58B, drum care leagă Reșița de Timișoara, pe o porțiune de peste 200 de m. La un moment dat, apa a fost așa de mare încât autoturismele cu garda mai joasă nu au mai putut trece.

Lucrurile au revenit la normal după aproximativ trei ore de la oprirea ploii.

Comentarii

comentarii