VIDEO Ploaie torențială cu străzi inundate la Glimboca, Oţelu Roşu şi nordul Banatului Montan

Aseară, în jurul orei 20, dinspre sud, cerul s-a înnorat treptat și dintr-o dată, peste Oțelu Roșu și localitățile apropiate din Caras Severin, s-au abătut norii de ploaie. NU a trebuit mai mult decât o oră ca un adevărat potop- cum oamenii bătrâni, în toată firea spun că nu au mai văzut, să se abată peste comună Glimboca. Bătrânii satului spun că nu au mai văzut așa ceva niciodată. În unele locuri din comună, apa a ajuns și la un metru şi jumătate și a inundat pivnițele și subsolurile, dar și caselor oamenilor.

Norii și-au dat drumul peste sat și în câteva minute, ploaie curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de o oră, dar cantitatea de apă căzută a depășit 80 de litri pe metru pătrat în zona Oțelu Roșu și Glimboca.
Străzile s-au transformat în râuri şi practic, pentru câteva ore, aproape jumătate din sat a fost acoperit cu un strat de apă de peste un metru. Canalele și șanțurile nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă, iar străzile și intersecțiile s-au umplut, transformându-se în adevărate canale venețiene. Apa a intrat și în biserica din sat.

Pe străzile din jumătate de sat, apa a ajuns și la un metru și jumătate. Parterul mai multor spații comerciale precum și pivnițele, camerele sau bucătăriile de la mai multe case, au fost inundate. Ploaia a transformat străzile care au fost acoperite cu apă, în adevărate pârâiaşe prin care autoturismele au circulat cu greu. Cele mai joase au fost inundate. DE asemenea, inundații s-au semnalat și în Bucium, Ohaba şi Oţelu Roşu.

Judeţul Caraş Severin s-a aflat aseară sub avertizare de cod galben și portocaliu de vijelii şi creşteri a debitului pe mai toate râurile. În ajutorul sătenilor au sărit pompierii militari de la detașamentele Caransebeș și Reșița. La fața locului a venit și prefectul județului, Florența Albu. Aceasta a luat pelerina în spate și cizmele în picioare și a intrat personal în mai multe locuințe. Prefectul le-a cerut autorităților locale și pompierilor militari și civili de la Oțelu Roșu, să facă tot ce post ca să ajute oamenii să își salveze bunurile. De asemenea, autoritățile locale vor întocmi o listă cu necesitățile fiecărei gospodării. Apa a luat toate legumele de prin grădini precum și alimentele de prin pivnițe.

Circa 80 de gospodării au fost inundate, marţi seara, din cauza scurgerilor de pe versanţi, în comuna Glimboca.
”Am fost anunţaţi că în comuna Glimboca sunt inundate 80 de gospodării, din cauza scurgerilor de pe versanţi. La faţa locului acţionează forţe ale Detaşamentului Caransebeş, cu două autospeciale şi patru motopompe”, a declarat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin.
Judeţul Caraş-Severin se află la această oră sub avertizare de Cod Portocaliu emis de hidrologi. Potrivit acestora, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Bistra, aferente sectorului aval Voislova.

VIDEO in curs de editare

Comentarii

comentarii