video Poezia lui Eminescu s-a auzit și la Biblioteca Municipală din Reșița

Sediul Central al Bibliotecii Municipale din Reșița a găzduit încă un eveniment cultural dedicat aniversării a 165 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu. Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Uniunea Croaților din România, filiala Caraș-Severin și Centrul de Zi ”ABC”.

[youtube id=”Im-axskfT7Q”]

Cei prezenți au pregătit două momente culturale: trei tinere ucraicnience, voluntare în acțiunea de astăzi, au recitat versuri ce aparțin marelui poet aniversat astăzi, precum și de către copiii de la Centrul de Zi ”ABC”.

”Așa cum ne-am propus, încă de la înființarea noastră, dorim să marcăm toate manifestările culturale și nu numai manifestări culturale, mă refer și la campanii sociale, la acțiuni internaționale, acțiuni mondiale. Încercăm să venim în sprijinul comunității noastre cu acțiuni cât mai interesante și mă bucur să spun că am reușit prin aceste acțiuni să atragem tineri, pentru că, după cum știți, în general persoanele vârstnice nu și-au pierdut pasiunea pentru a citi, în schimb tineretul nu este atras. Se oferă și voluntari să ne ajute în munca noastră de bibliotecă și astfel devin și utilizatorii noștri.”, a precizat Marius Motoșan, șeful Serviciului Public Biblioteca Municipală.

De asemenea copii au fost informați despre faptul că marele poet a trecut și prin județul nostru cu o trupă de teatru care a jucat pe scena Teatrului din Oravița, în cadrul unui turneu ce a avut loc în 1868.

”Ne face cinste că acest ”luceafăr” al poeziei românești a trecut și prin județul nostru. În luna august 1868 un convoi de 12 căruțe l-au așteptat la Oravița și cu mare fast și sărbătoare s-au îndrepata spre sala Teatrului din Oravița, cea mai veche clădire de teatru din România…În cinstea poetului și a operei lui Teatrul din Oravița îi poartă numele. De asemenea Ion Călin a realiza o pictură pe pânză cu portretul marelui sciitor pe care în multe spectacole o pune pe fundalul scenei.”, a precizat bibliotecara Ana Lucaci.

Comentarii

comentarii